Autoboard

Het board met alles over auto’s

Winterbanden Bandenconcurrent

Winterbanden Bandenconcurrent

Binnenkort zal de temperatuur weer gestaag dalen en dan is het weer zover: tijd om de winterbanden in te kopen en de zomerbanden op te bergen! Gebruik jij je auto elke dag of ga je de komende maanden een weekje op wintersport? Dan zijn winterbanden voor jou essentieel om de winter veilig door te komen.

Voordelen

Winterbanden zijn speciaal gemaakt zijn voor koude weersomstandigheden door de samenstelling van zachter rubber. Door deze speciale samenstelling zullen ze minder snel slijten dan een all season band. Ook functioneren ze beter dan all season banden én zomerbanden als het kwik daalt tot 7 graden Celsius of lager.

Winterbanden hebben een profiel van minimaal 4 mm. Dit is 2,4 mm hoger dan het wettelijk verplichte bandenprofiel. Ze zorgen voor een kortere remweg en meer grip, wat resulteert in een kortere remweg en meer veiligheid voor de inzittenden. Kies ook voor deze speciale banden voor de rijcomfort en de duurzaamheid.

Wanneer banden wisselen
De tijd om je zomerbanden te verwisselen en op te bergen in de garage ligt tussen oktober en maart. Vanwege de grote vraag naar winterbanden is het aan te raden om al in september op zoek te gaan naar je nieuwe banden.

Verplicht

Ga je aan het einde van dit jaar een week op wintersport? Voorkom een hoge boete en onthoud dan goed dat het in de volgende landen verplicht is om op winterbanden te rijden;

– Duitsland
– Zweden
–  Finland
– Tsjechië
– Slowakije
– Oostenrijk
– Slovenië
– Kroatië
– Italië
– Zwitserland
– Frankrijk
– Luxemburg

Vergeet hiernaast ook niet te kijken of een sneeuwketting verplicht is! Test het gebruiken van een sneeuwketting eerst thuis uit. De banden kunnen bij een lokale garage of aan huis worden verwisseld. Kies deze winter voor veiligheid en koop winterbanden!

Winterbanden= 8x gebruikt, 2.68%
Banden = 18x (incl. all season banden, winterbanden, bandenprofiel, zomerbanden), 6.47%

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *