Autoboard

Het board met alles over auto’s

Welke voordelen heeft financial lease voor ZZP’ers?

Welke voordelen heeft financial lease voor ZZP’ers?

Financial lease is een leasevorm die interessant kan zijn voor grote ondernemers, MKB’ers, maar vooral ook voor ZZP’ers. Bij een financial lease wordt de auto door de lease afnemer gekocht, maar deze betaald de aanbieder per maand. Het verschil met reguliere leasecontracten is dus dat de afnemer eigenaar wordt van de auto en dit kan voor- en nadelen met zich meebrengen. In dit artikel zullen we je op de hoogte brengen van deze voor- en nadelen, zodat je kunt kijken of financial lease interessant kan zijn voor jou!

De belangrijkste voordelen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een financial lease is, is dat je een auto kunt aanschaffen zonder een enorme investering te doen. Op deze manier kun je een auto kopen die aan je wensen voldoet en hoeft dit je onderneming dus niet in de weg te zitten. Dit is met name voor ZZP’ers of startende ondernemers erg fijn. Een financial lease ZZP kan dus een uitkomst bieden als je nog niet genoeg vermogen hebt om een zakelijke auto aan te schaffen.

voordelen financial lease
voordelen financial lease

Bij deze leasevorm is investeringsaftrek mogelijk. Dit betekend dat de lease als een investering voor je onderneming kan worden gezien en het mogelijk is deze af te trekken van je winst! Zo betaal je minder belasting. Er geldt daarnaast ook een renteaftrek, dus de rente die je betaald over de lease kan ook nog eens van de winst worden afgetrokken.

Welke nadelen zijn er?

Het grootste nadeel van financial lease ten opzichte van andere leasevormen is dat je dus echt zelf eigenaar bent van de auto. Dit betekent dat je zelf onderhoud, reparatie en verzekeringskosten moet betalen. Dit betekent wel weer dat als je zuinig bent met je auto je waarschijnlijk voordeliger uit bent. Bij andere leasevormen betaal je namelijk hoe dan ook voor deze kosten ook al doe je er nooit beroep op.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *