Autoboard

Het board met alles over auto’s

Welke schade wordt gedekt door welke autoverzekeringen?

Welke schade wordt gedekt door welke autoverzekeringen?

Voor veel mensen is het nog steeds een onduidelijke kwestie: welke schade wordt er wel door een autoverzekering vergoedt en welke niet? Dit hangt voornamelijk af van de verzekering die je afgesloten hebt. De ene verzekering dekt natuurlijk meer dan de ander. In de meeste gevallen geldt dat hoe duurder de verzekering, hoe meer er vergoedt wordt. In dit artikel zullen we ingaan op verschillende soorten schade en welke verzekering wat wel en wat niet vergoedt. Let wel op: niet elke verzekeraar hanteert dezelfde voorwaarden, bestudeer deze dus goed alvorens het afsluiten!

De verschillende autoverzekeringen

In totaal zijn er drie verschillende autoverzekeringen. Om te beginnen is er de WA-verzekering, dit is de ‘basis’ en is vereist in Nederland. Een stapje hoger is de WA-plus verzekering en daarboven zit nog weer de Allrisk autoverzekering.

Schade aan andermans goederen

Allereerst is er de schade aan andermans goederen. Denk hierbij aan schade aan bijvoorbeeld de bumper of een zijspiegel, maar ook aan de goederen van een persoon of een persoon zelf. Deze vorm van schade wordt door alle autoverzekeringen vergoedt.

Brand-, storm- of natuurschade

Dan hebben we de schade die veroorzaakt wordt door gebeurtenissen waar je zelf eigenlijk geen enkele controle over hebt. Denk aan brandschade door een blikseminslag of een boom die door de storm op je auto valt. Hier kan je in principe niks aan doen, maar toch wordt het pas gedekt als je een WA-plus of Allrisk autoverzekering hebt afgesloten.

Wat voor autoverzekering heeft u?

Inbraak of diefstal

Helaas komt het nog regelmatig voor: iemand breekt in bij een auto en steelt bijvoorbeeld een navigatiesysteem of, nog erger, steelt de gehele auto. Dat dit je overkomt is al erg genoeg, laat staan dat je ook nog eens voor de kosten moet opdraaien. Wil je hier dus tegen verzekerd zijn dan dien je een WA-plus of Allrisk verzekering af te sluiten.

Schade eigen auto

Elke autoverzekering dekt de schade die je toebrengt aan andermans goederen, maar hoe zit het eigenlijk met schade aan je eigen auto? Als je ook eigen schade verzekerd wilt hebben, of dit nou in een ongeluk was of omdat je tegen een paaltje aanreed, dien je een Allrisk verzekering af te sluiten. De andere verzekeringen dekken deze schade niet.

Garantiedekking op onderdelen

Als laatste heb je nog de schade aan auto-onderdelen. Hier heb je in eerste instantie fabrieksgarantie op, maar in de meeste gevallen begeven deze onderdelen het pas ná deze periode. In dat geval kan een kapotte versnellingsbak of vastgelopen motor enorm in de kosten oplopen. Sinds niemand onverwachts voor deze torenhoge kosten wil komen te staan is daar een oplossing voor: de innovatieve autoverzekering van Actua. Dit is eigenlijk een soort Allrisk verzekering maar dan nóg uitgebreider. Niet alleen zit hier een uitgebreide garantiedekking in en alle bovenstaande schade, je krijgt er ook een Nederland Pechhulp dekking bij. Zo ben je ervan ‘verzekerd’ dat je volledig ontzorgt wordt van alle schadekosten.

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *