Autoboard

Het board met alles over auto’s

Wat is een volgsysteem auto en wat kun je er mee?

Wat is een volgsysteem auto en wat kun je er mee?

Met een volgsysteem auto maak je van je standaard auto een slimme auto. Een andere naam voor volgsysteem is GPS tracker. Het is een apparaatje dat werkt met een app of web applicatie en dat je allerlei informatie geeft over wat er met de auto gedaan wordt, over de status van de auto en over hoe zuinig er mee wordt gereden. Een volgsysteem voor je auto is dus een uitstekende manier om inzicht te krijgen in je eigen rijgedrag, het gedrag van anderen die ermee rijden en hoe je er efficiënter mee om kunt gaan. Daarnaast weet je altijd waar je je auto hebt geparkeerd en wat de snelste weg er naartoe is.

Hoe werkt een volgsysteem auto?

Een volgsysteem auto werkt met GPS. GPS staat voor Global Positioning System en dat is een systeem dat werkt met een groot aantal satellieten die om de aarde heen circuleren. De satellieten geven een signaal af naar de GPS tracker en aan de hand daarvan kunnen ze exact zien waar deze zich op dat moment bevindt. Er zijn verschillende systemen beschikbaar, namelijk met een magneet en ingebouwd. Beide geven informatie over de plaats van je auto, maar het ingebouwde systeem meet nog veel meer. Het verschil wordt hier in het kort uitgelegd.

Een GPS tracker met een magneet

Kies je voor een GPS tracker met een magneet, dan is dat de goedkoopste optie en de optie die het makkelijkst te installeren is. Je plaatst de tracker tegen een metalen oppervlak aan en vanaf dat moment kun je zien waar de auto is. Het volgsysteem voor je auto werkt vaak met een app en een Google maps kaart. Je volgt dan real-time wat er op dat moment met je auto gebeurt. Deze gegevens worden 3 maanden bewaard. Je kunt teruggaan naar een bepaalde dag, bekijken waar de auto toen gereden heeft en wat de snelheid is geweest.

auto volgsysteem
Wil jij ook een auto volgsysteem?

Een ingebouwd volgsysteem auto

Ingebouwde GPS trackers worden aangesloten op de OBD poort van je auto. Deze leest dan ook andere informatie uit, zoals de Engine Control Unit. Hierop is de controller (sensoren en actuatoren) van je auto aangesloten. Daardoor krijg je inzicht in de diagnostische storingscodes die je auto laat zien, in luchtlekken, de brandstofpomp, het roetfilter, de snelheidssensor en de luchttemperatuursensor. 

Je krijgt met een ingebouwd volgsysteem auto ook inzicht in andere zaken. Het geeft je informatie over je remgedrag, de status van je accu, de snelheid waarmee je rijdt en hoe vaak je motor stationair draait. Aan de hand van die informatie ben je in staat je rijgedrag te verbeteren en geld te besparen op het vervangen van je remschijven en brandstof. Uiteraard word je er direct ook een stuk milieuvriendelijker van en daar zijn we allemaal bij gebaat. Een volgsysteem auto is dus veel meer dan een tracker alleen; het maakt van jouw auto een slimme auto en van jou een slimme bestuurder.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *