Autoboard

Het board met alles over auto’s

Wat houdt bijtelling in?

Sinds de invoering van de bijtelling is er veel veranderd bij het aanschaffen van een auto voor de zakelijke markt. Bijtelling betekent niet anders dan dat er een bedrag wordt bijgeteld, omdat je de auto ook privé gebruikt. Je hoeft alleen maar een bijtelling te betalen wanneer je meer dan 500 km op een jaar privé rijdt.

Wat moet ik doen bij minder dan 500 privé kilometers?

Rijd je dit minder, dan hoef je geen bijtelling te betalen. Hiervoor dien je echter wel een rittenregistratie te gebruiken. Daarnaast moet je een ‘verklaring geen privégebruik auto’ invullen. Hiermee verklaar je dat je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. Deze verklaring kan je terugvinden op de website van de belastingdienst.

Schalen bijtelling

In 2015 veranderd eigenlijk niets met betrekking tot de bijtelling. Er zijn grofweg gezegd een aantal categorieën met betrekking tot de bijtelling:

– 4%: De auto rijdt volledig elektrisch.

– 7%: De auto rijdt voor een gedeelte elektrisch. Wanneer de stroom op is, zal de auto overgaan op het verbruik van benzine of diesel.

– 14%, 20% en 25%: De hoogte van de bijtelling heeft te maken met de duurzaamheid van de auto. Hoe hoger het percentage, hoe slechter de auto is voor het milieu.

Het aanschaffen van een zogenaamde Youngtimer

Het is ook mogelijk om een youngtimer aan te schaffen. Dit is een auto die ouder dan vijftien jaar oud is. hiervoor geldt een tarief van 35% bijtelling op de dagwaarde.

Veranderingen voor 2016

In 2016 zullen er weer een aantal veranderingen worden doorgevoerd. Zo zullen er een aantal categorieën van 5 naar 4 gaan. Hier komen we eind van dit jaar nog even op terug om alles verder toe te lichten.

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *