Autoboard

Het board met alles over auto’s

Waar op letten bij kopen tweedehands auto?

Waar op letten bij kopen tweedehands auto?

Om het zoeken gerichter te maken, dien je eerst vast te stellen wat voor auto je zoekt en wat je maximaal wilt/kunt uitgeven. Waarvoor wil je auto gaan gebruiken, hoeveel mensen moeten erin passen, hoeveel bagageruimte. Heb je een voorkeur voor een type motor: benzine, diesel of elektrisch? De subsidiepot voor gebruikte elektrische auto’s van 2021 is helaas al leeg. Het is altijd goed om een onderscheid te maken tussen werkelijke eisen en wensen.

Wat zijn beste plekken om een goede auto te vinden?

Er zijn meerdere manieren om aan een tweedehands auto te komen. Bij autodealers kijken, is een betrouwbare manier. En je hebt dan de kans dat ze nog iets geven voor je oude auto. Er zijn ook autobedrijven/-handelaren die volledig toeleggen op gebruikte auto’s. Mensen adverteren veel op sociale media en er zijn virtuele markten. Daar zie je aanbiedingen van zowel handelaren als particulieren. Van particulieren ontvang je normaliter geen garantie en als je die optie gebruikt, zal je voldoende autokennis moeten hebben.

interieur auto
Tip: Bekijk de staat van het interieur van de auto

Raadpleeg de RDW

Sinds 2014 registreert de RDW de kilometertellerstanden. Dat doen ze van lichte bedrijfswagens en personenauto’s. Alle bedrijven die door de RDW erkend zijn, hebben de verplichting om tellerstanden door te geven. Op basis van die standen kan de RDW een oordeel geven over de juistheid van de huidige tellerstand en dat maakt fraude moeilijker. Je kunt de RDW vragen of de auto überhaupt wel op jouw naam te zetten valt. Het kan namelijk een gestolen auto betreffen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *