Autoboard

Het board met alles over auto’s

Voordelen elektrisch rijden

Voordelen elektrisch rijden

Je hoort steeds meer over elektrische wagens. Het kwam traag op gang maar nu beginnen deze auto’s stilaan meer op de weg te rijden. Het zou zelfs kunnen dat je er nog geen zag. De huidige generatie elektrische auto’s is dan ook moeilijk te onderscheiden van de bekende wagens doordat ze er langs de buitenkant identiek uitzien. Ook is de kwaliteit van elektrische auto’s sterk verbeterd. Je kan nu meer dan vierhonderd kilometer rijden met de meeste wagens alvorens je opnieuw moet bijladen. Voor de meeste ritten is dit zeker voldoende. Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s stijgt gestaag en dus kan je onderweg altijd bijladen, al blijft het verstandig dit op voorhand te controleren.

Wat kost elektrisch rijden?

De aankoop van een elektrische wagen is niet erg goedkoop. Je bent al snel dertigduizend euro kwijt. Toch betaal je voor de meeste gewone auto’s van dezelfde grootte vaak evenveel. Deze prijs houdt met enkele zaken geen rekening. Zo kan je als bezitter van een elektrische wagen vaak fiscale voordelen krijgen. Denk hierbij aan premies of minder belastingen.
Elektrische auto’s kosten nadien vooral minder. Per honderd kilometer kost het ongeveer twee euro aan elektriciteit. Bij gewone brandstof kom je al snel aan zeven euro per honderd kilometer of zelfs meer.

Wat heeft elektrisch rijden nog als voordeel?

Naast de prijs speelt vooral het milieuaspect mee in de afweging. Elektrische wagens stoten geen CO2 uit en zijn daardoor niet schadelijk voor het milieu. Dit is volledig het geval wanneer de elektriciteit ook op een groene manier werd opgewekt.
Elektrische auto’s zijn zeer eenvoudig te besturen. Sommige mensen hebben graag een auto die weinig lawaai maakt, wat zeker het geval is bij elektrische wagens. De meeste elektrische wagens zien er ook nog eens sportief uit om zo meer aerodynamisch te zijn.
Kortom, elektrische wagens zijn sportief, milieuvriendelijk en op lange termijn goedkoper.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *