Autoboard

Het board met alles over auto’s

Volvo XC 40

Volvo XC 40

De Volvo XC 40 is de nieuwste compacte SUV-crossover van het Zweedse merk. Vanaf april 2018 kan Nederland bij de dealer kennis maken met de XC 40. De wagen heeft een lengte van 4,42, een breedte van 1,87 en een hoogte van 1,65 meter. Hierdoor ontstaat er ruimte voor 5 inzittenden plus 460 liter bagage. Door de achterbank neer te klappen zal de bagageruimte tot 1336 liter toenemen. Onder de bagageruimte zit een apart vak voor het reservewiel plus 73 liter extra bagage.

Volvo zal de XC 40 in eerste instantie alleen twee dure uitvoeringen aanbieden. De zogenaamde Intro Line is voorzien van de krachtigste motoren. De T5 is een 247 pk sterke benzine uitvoering, de D4 is een 190 pk sterke dieselvariant. Beide modellen zijn voorzien van een automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving. De modellen krijgen standaard de beschikking over een sleutelvrije startknop en entree, elektrisch bedienbare achterklep, panorama dak, lederen bekleding, een navigatiesysteem en een Harman Kardon audiosysteem.

Na de eerste introductie volgt op een nog nader bekend te maken tijdstip de uitvoeringen T3 en T4. De T4 beschikt over een 190 pk sterke benzinemotor, de D3 is een 150 pk sterke dieselvariant. De T5 en D5 modellen verschijnen in een goedkopere, uitgeklede versie, waarbij er sprake is van voorwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak.

De Volvo XC 40 is voorzien van veiligheidsvoorzieningen zoals de Pilot Assist, City Safety, Cross Traffic Alert, Run-off Protection & Mitigationen Rear Collision Warning. Een 360°-camera assisteert de bestuurder bij het manoeuvreren in kleine ruimtes. Door te kiezen uit verschillende kleurencombinaties en mogelijkheden voor het interieur is het mogelijk om de auto naar wens te personaliseren.

De Volvo XC40 heeft de potentie om te groeien tot een succesmodel. De wagen krijgt concurrentie van onder anderen de Mercedes GLA, Audi Q3, BMW X1, Jaguar E-Pace en de Range Rover Evoque.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *