Autoboard

Het board met alles over auto’s

Volledig elektrisch rijden

Volledig elektrisch rijden

De manier waarop auto wordt gereden is aan het veranderen. Men wordt zich steeds meer bewust van de schade die uitlaatgassen die reguliere auto’s veroorzaken. Daarnaast is het enorm frustrerend telkens een rib uit je lijf te moeten betalen bij een tankbeurt. Steeds meer nieuw verkochte auto’s zijn daarom volledig elektrisch. Gelukkig worden deze elektrische auto’s ook steeds beter van kwaliteit en ook esthetisch steeds aantrekkelijker. Over een aantal jaar kan zelfs de grootste ‘petrol head’ er echt niet meer om heen: de elektrische auto is de toekomst.

Uitstoot

Bij gewone benzine en hybride auto’s houdt je altijd last van de stinkende en milieu-onvriendelijke uitlaatgassen. In het begin van de elektrische auto’s had je de benzine aandrijving nog nodig om langere afstanden af te leggen, maar met de technologieën van dit moment is dit overbodig. Naast dat je prima flinke afstanden af kan leggen met de elektrische motor uit de huidige generatie, zijn ook op steeds meer plekken oplaad punten gekomen en is de accu binnen no-time opgeladen en kun je zo weer verder met je reis. Het scheelt een hoop milieuvervuilende uitstoot en het rijdt natuurlijk ook veel stiller.

Geluidsoverlast

Dat is een dingetje waar de die hard auto liefhebbers nog moeite mee hebben. Volledig elektrische auto’s zijn zoals gezegd een stuk stiller, zeg maar gewoon helemaal stil en het geluid van die motor is nu net wat bij hen het hart sneller laat kloppen. Maar voor mensen die naast een drukke weg wonen is het natuurlijk heerlijk als straks het merendeel van de auto’s geruisloos over het asfalt gaat. Om van de natuur nog maar te zwijgen, ook broedende vogeltjes en andere beesten zullen het fijn vinden dat er minder herrie is.

Er is dus veel wat voor volledig elektrisch rijden spreekt, maar de prijs zal voorlopig nog een hoop mensen tegenhouden om de aankoop te doen. Maar ooit zal het zo ver zijn! Dat iedereen volledig elektrisch rijdt.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *