Autoboard

Het board met alles over auto’s

Verslag van een wegtransport

Onlangs ben ik aangenomen als vrachtwagenchauffeur bij een erkend transportbedrijf. Zij voeren diverse soorten transport uit. Van intermodaal transport naar Italië, maar ook transporten middels de weg door heel Europa. Dit keer had ik een wegtransport naar Frankrijk. Ik vervoer voornamelijk ICT-gerelateerde producten. Dit houdt in dat ik diverse computers, harde schijven en desktops vervoer.

Het inladen van de vrachtwagen

Een vrachtwagen moet zorgvuldig worden ingeladen. De planner zorgt ervoor dat niet alleen de diverse chauffeurs op de juiste routes worden gezet, maar ook dat de vrachtwagens zo zorgvuldig worden ingeladen. Immers, lege plekken in de lading zorgt ervoor dat er extra kosten moeten worden gemaakt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zodra dit is gebeurd, kan je eigenlijk op pad. het inladen van een vrachtwagen neemt – dit is uiteraard wel berekend vanuit een volle vracht – zo’n anderhalf uur in beslag.

Het vertrek

Vervolgens plan je de route in middels je TomTom. Uiteraard bekijk je van te voren nog een keer goed de kaart, zodat je in je hoofd ook de route al hebt zitten. Dan kan je vertrekken. Je controleert nog even gauw of je alle pakbonnen bij je hebt, voldoende eten en drinken in de cabine hebt liggen en de reis kan beginnen.

Wanneer je gaat rijden, moet je wel echter ervoor zorgen dat je om de twee uur pauze neemt. Anders kan je wel eens een slaaprijder worden. Dit wil je voorkomen.

Bereiken van plaats van bestemming

Wanneer je de bestemming hebt bereikt, kan het lossen gaan beginnen. Je levert de pakbonnen af, zorgt dat alle producten netjes worden uitgeladen en dat je een krabbel krijgt voor het ontvangst van de goederen. Dan kan de terugreis weer beginnen!

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *