Autoboard

Het board met alles over auto’s

Verschillende mogelijkheden voor een nieuwe auto

Verschillende mogelijkheden voor een nieuwe auto

Een nieuwe auto is altijd een hap uit je budget. Zeker wanneer je huidige auto het begeeft en je heel snel een nieuwe nodig hebt. Gelukkig zijn er verschillende opties om snel een nieuwe auto aan te schaffen, en misschien wel een goedkoper exemplaar.

Bekijk de opties van een private lease

Het concept van private leasing is eigenlijk heel eenvoudig. Je bent geen eigenaar van je auto, maar je huurt hem van een maatschappij. Net zoals bij een ander huurcontract betaal je maandelijks een bedrag aan de verhuurmaatschappij, inclusief vaste kosten zoals verzekering en belastingen. De benzine die je verbruikt, is niet inbegrepen. De lengte van een leasecontract kan je meestal zelf kiezen. Het maximum is in veel gevallen wel vijf jaar. 

Private leasing is niet voor iedereen interessant. Wanneer je veel kilometers rijdt, is deze formule minder aantrekkelijk omdat een leasecontract een vast aantal kilometers per jaar omvat. Als je meer kilometers rijdt dan het vastgelegde aantal moet je bijbetalen en dat bedrag kan stevig oplopen. 

goedkope nieuwe auto
Nieuwe zwarte auto

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je de wagen op het einde van je leasecontract in perfecte staat moet terugbrengen. Wanneer je bijvoorbeeld enkele krassen op je auto hebt, moet je deze laten herstellen op je eigen kosten. Dit is iets wat je waarschijnlijk niet zou doen indien de auto je eigendom was. 

Een voordeel van private leasing is natuurlijk dat je om het aantal jaar een volledig nieuwe wagen krijgt. Wanneer je contract afloopt, moet je je ook niet bezighouden met het doorverkopen van je wagen. Dit wordt allemaal geregeld door de leasingmaatschappij. 

Ga op zoek naar een goedkope nieuwe auto

Als het concept van private leasing niks voor jou is, zijn er ook mogelijkheden om een goedkope nieuwe auto aan te kopen. Een van deze opties zijn stockwagens. Dit zijn wagens die in de toonzaal of in de stock van een autodealer staan. Om de zoveel maanden willen zij natuurlijk nieuwe wagens kunnen stockeren. Hierdoor verkopen ze de stockwagens vaak met heel wat kortingen. Een voordeel ten opzichte van tweedehandswagens is dat er met stockwagens amper gereden is. Ze zijn dus eigenlijk helemaal nieuw, wat maakt dat BMW stockwagens, bijvoorbeeld, zeer populair zijn. Ook Audi stockwagens worden veel verkocht. Toonzaalmodellen rijden even goed en zien er even mooi uit als nieuwe exemplaren, maar kun je tegen een mooiere prijs aanschaffen.

Bij de aankoop van de nieuwe wagen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden om de kosten wat te drukken. Bij nieuwe wagens zal het onderhoud bijvoorbeeld de eerste jaren goedkoper uitkomen dan auto’s die al enkele jaren oud zijn. Defecten en problemen met de wagen komen er namelijk pas na enkele jaren. 

Ook het merk van je wagen bepaalt mee de kostprijs van je wagen. Een goedkoper model zal er voor zorgen dat je onderhoud minder duur is. Een goedkoper model wil namelijk ook zeggen dat de onderdelen van de wagen goedkoper zijn. Bekijk dus zeker eens wat de mogelijkheden zijn voor je een nieuwe wagen aankoopt!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *