Autoboard

Het board met alles over auto’s

Tips voor het vervangen van autobanden

Tips voor het vervangen van autobanden
Ben je ooit met een lekke band in het verkeer geweest? Wilt u autobanden kunnen vervangen zonder hulp te vragen? Het goede nieuws is dat dit niet zo’n complexe taak is en dat u zelf uw autoband kunt verwisselen. Alles wat je nodig hebt is de juiste uitrusting, en goede wil!

Een band vervangen

Stap voor stap hoe u autobanden moet vervangen:
– Vergeet niet om altijd de status van uw reserveband te controleren. Als het voldoet aan de specificaties van het voertuig, als het correct gekalibreerd en up-to-date is, als het zich op een gemakkelijk bereikbare plaats bevindt. Is alles in orde? Laten we naar de tweede stap gaan.

– Zoek een vlakke, stabiele en rustige plek om de uitwisseling te maken. Ja, dit betekent dat je met een lekke band een beetje kunt circuleren, maar niet wanhopen. De veiligste optie is om te zoeken naar een oppervlak dat voorkomt dat de auto kan wegglijden.

– Als u zich in een gebied met een hoge oplage bevindt, is het belangrijk om aan te geven dat uw auto stilstaat. Gebruik de signaaldriehoek en, indien nodig, andere hulpmiddelen zoals boomtakken om uw voertuig te markeren.

– Als de handrem is ingeschakeld en de eerste versnelling is ingeschakeld, kunt u beginnen met het verwisselen van de band door alle benodigde accessoires te scheiden: reserveband, krik en kruissleutel. Plaats de krik in contact met het metalen deel van de auto en niet in het plastic, dat kan breken. Als u de juiste plaats niet kent, raadpleeg dan de gebruikershandleiding.

– Draai met het voertuig nog op de grond de wielmoeren los door de wielsleutel tegen de klok in te draaien. Misschien heb je meer kracht nodig, dus gebruik het gewicht van je lichaam. U hoeft de wielmoeren nog niet volledig te verwijderen.

– Bedien de krik om de slede op te tillen, controleer altijd of deze stabiel is (anders laat u hem zakken en plaatst u de krik weer terug) en verwijder de wielmoeren volledig. Verwijder de band door deze te vervangen door het reserveband.

Zelf je banden verwisselen is een fluitje van een cent

Bijna klaar? Let hier nog op:

– Monteer de schroeven en begin ze voldoende vast te draaien om de band vast te houden. Draai één voor één aan, en maak een stervormig patroon. Laat de slede zakken tot het wiel op de grond rust en draai de banden zoveel mogelijk aan. Laat de slede volledig zakken en verwijder de krik. Als u de schroeven verder wilt aandraaien, kunt u dat gerust doen.

– Daarna is het nu mogelijk om de trolley volledig op de grond te plaatsen, de krik te verwijderen, een laatste controle van de schroeven uit te voeren en de behuizing te wieldop. Bewaar de lekke band. Laat het nooit op de weg liggen, omdat het niet alleen herstelbaar is, maar ook ongelukken kan veroorzaken. Het is aan te raden om niet te lang met het reserveband te rijden, omdat het slechts een vervanging is voor de band.

– Ga later naar een specialist om te controleren of alles in orde en duidelijk is, zorg voor uw veiligheid.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *