Autoboard

Het board met alles over auto’s

Tips voor autopech

Tips voor autopech

Iedereen heeft wel eens last van autopech. Het is echt ontzettend vervelend en niemand zit er op te wachten. Toch is pechhulp er handig bij veel voorkomende pechsituaties. Het is al helemaal niet leuk als je net een leuk uitstapje hebt. Maar met een goede voorbereiding hoeft autopech zeker niet de pret te bederven. Ik zal je kort even de meest voorkomende pechsituaties vertellen en wat je het beste kunt doen als deze situatie voorkomt.

De meest voorkomende pechsituatie is dat de accu leeg is. Het kan namelijk al gebeuren voordat je überhaupt één meter verder bent. Het is natuurlijk erg stom, maar het overkomt echt een heel hoop mensen. Wat de meest voorkomende reden is van een lege accu? Door de lichten aan te laten staan, bijvoorbeeld de koplampen. Ben jij toevallig een van deze ongelukkige die deze pech heeft? Maak simpelweg gebruik van startkabel om de auto weer aan de praat te krijgen. Belangrijk is dus dat je deze wel in de auto hebt liggen. Dit veelvoorkomende probleem kan je natuurlijk makkelijk oplossen door niet te vergeten je lampen uit te zetten voordat je de auto weer achterlaat.

Wat ook erg vaak voorkomt is dat de motor niet start. Misschien is het wel fijn om te weten hoe je de motor weer laat starten. Er is een bepaald trucje dat eigenlijk wel vaak werkt. Schakel de auto naar de hoogste versnelling en duw de auto zachtjes heen en weer. Negen van de tien keer heb je hiermee al het probleem verholpen en kan de motor weer gestart worden. Het is wel belangrijk dat je de startmotor laat nakijken. Het moet wellicht gerepareerd of vervangen worden.

vakgarage
Een vakgarage helpt u verder

Iedereen is ook bekend met het fenomeen klapband. Als je dit overkomt schrik je toch even, dan spreek ik uit ervaring. Wat moet je doen in deze situatie? Allereerst is het belangrijk dat je zorgt voor je eigen veiligheid. Dus zorg ervoor dat je veilig naar de kant gaat en daar de auto stil zet. Zet eventueel een pion of een gevarendriehoek neer, zodat mensen gelijk gewaarschuwd zijn dat jij je daar bevindt. Dan moet je simpelweg de band vervangen door een reservewiel. Echter heeft niet iedereen een reservewiel in zijn/haar auto. Dan kan je eventueel vulschuim gebruiken als tijdelijke oplossing of even de ANWB bellen.

Tot slot hebben mensen ook vaak last van niet brandende koplampen. Dit is wel iets belangrijks, want je mag niet zomaar de weg op zonder licht, sterker nog het is zelfs verboden. Meestal kan je deze lichten aan de hand van een instructieboekje zelf repareren of indien nodig vervangen. Alhoewel bij de moderne auto’s van nu gaat dat steeds lastiger en het is wellicht handiger om dit bij een Vakgarage te laten doen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *