Autoboard

Het board met alles over auto’s

Tesla PD90D: stijl en prestatie

Tesla PD90D: stijl en prestatie

Tesla maakt state of the art elektrische voertuigen. Sinds de oprichting in 2003 is het merk gegroeid in populariteit. Tegenwoordig zijn de exclusieve auto’s zonder uitlaat al bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dat komt onder andere doordat Nederland fikse belastingvoordelen voor elektrische auto’s heeft. Sinds 2009 brengt Tesla het Model S op de markt: een elektrische sedan met uniek design. Door de jaren heen is Tesla het model continue blijven verbeteren. De Tesla S P90D is sinds april 2016 beschikbaar. Het is een chique stadswagen die topprestaties levert.

Driften of cruisen door de stad in de Tesla P90D

De Tesla P90D is een supercar te noemen, vooral als de optionele Ludicrous Mode ingeschakeld is. De auto heeft twee elektromotoren, vandaar de D in de naam (voor Dual Motor). De Ludicrous optie kost meer dan 11.000 euro en leidt tot een pk van 539. Van 0 naar 100 km per uur ben je in 3,0 seconden: Ludicrous blijkt zijn naam eer aan te doen. De auto weegt 2.000 kilo. Dankzij slimme software is de auto perfect te besturen, ook als je drift bijvoorbeeld. Nu helpt de lage ligging van de accu daar ook bij. De Tesla P90D is met recht een absolute favoriet onder de elektrische auto’s. De strakke, chique uitstraling draagt daar ongetwijfeld ook aan bij.

Prestaties

Benieuwd naar de specificaties van deze supercar? Hier komen ze. De auto is bijna 5 meter lang en biedt plaats aan 5 personen. Opladen kan via een oplaadpaal of via een stopcontact thuis. De tijd om volledig op te laden verschilt enorm tussen de verschillende mogelijkheden. Bij een publieke snellader is opladen verreweg het snelst: 30 minuten. De auto heeft vierwielaandrijving en heeft een topsnelheid van 250 km per uur. De Tesla P90D gebruikt ongeveer 20.6 kWh per 100 kilometer. Vanzelfsprekend is de auto volledig elektrisch (BEV)

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *