Autoboard

Het board met alles over auto’s

Stappenplan auto schuren met schuurmachine

Stappenplan auto schuren met schuurmachine

Er zijn meerdere mogelijkheden om een auto te schuren. Het schuren van een auto kan namelijk nat of droog. Denk hierbij aan het soort schuurpapier. Zo bestaat er waterproof schuurpapier, welke geschikt is voor het nat schuren. Daarnaast is het mogelijk om met ‘verf afbijt’ de lak van een auto te verwijderen, dit is een chemisch proces. Andere manieren zijn zandstralen, wetsanden en schuren. In dit geval gaan we het hebben over het auto schuren met schuurmachine.

Welke schuurmachine gebruiken?

Natuurlijk is het ook mogelijk om je auto te schuren met handschuurpapier. Je kunt dan nog nauwkeuriger schuren. Echter is het erg tijdrovend, waardoor de keuze voor een schuurmachine al snel is gemaakt. In dit geval heb je de keuze uit verschillende schuurmachines. Machines wel vibrerende, roterende, planetaire of oscillerende bewegingen maken. Misschien allemaal heel ingewikkeld en nietszeggend. Echter valt het wel mee, want over het algemeen wordt er gekozen voor een pneumatische of excentrische schuurmachine. Tevens is het met deze machine ook mogelijk om het oppervlak te polijsten.

auto schuren
Ben jij van plan je auto zelf te schuren?

Auto schuren stappenplan

Bij schuren is het belangrijk dat je de juiste stappen uitvoert. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat eerst de oude laklaag wordt verwijderd, dit wordt gedaan met een grove korrel (P 180 schuurpapier). Vervolgens wordt er plamuur aangebracht en diverse schuurbeurten uitgevoerd. Hierbij worden diverse soorten schuurpapier, met wisselende korrelgroottes gebruikt. Beginnend bij P 180 en oplopend tot P 400. Uiteindelijk wordt de grondlak aangebracht, zodat het oppervlak klaar is voor de laklaag. Hiervoor wordt de auto ook weer eerst geschuurd met zeer fijn schuurpapier. P 800 tot P 1200.

Uiteindelijk wordt een nieuwe laklaag aangebracht en is de auto weer als nieuw. Hetgeen wat hiervoor is beschreven gaat op voor diepe krassen in de laklaag. Bij lichte krassen hoeft het allemaal niet zo uitgebreid. In dit geval is wetsanden met name populair en wordt de geschuurde laag gepolijst voor het mooiste resultaat.

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *