Autoboard

Het board met alles over auto’s

Shortlease als voorloopauto

Shortlease als voorloopauto

Wanneer u een nieuwe leaseauto heeft uitgezocht, duurt het altijd enige tijd voor deze kan worden geleverd. Uw zakelijke leaseauto is vermoedelijk naar wens samengesteld en wordt speciaal voor u op deze manier geleverd. Daar kan soms enkele maanden overheen gaan. In die tijd heeft u toch vervoer nodig. De auto die ter overbrugging wordt ingezet, noemen we een voorloopauto.

Shortlease is een ideale oplossing wanneer u op zoek bent naar een voorloopauto. Dankzij kortlopende leasecontracten en een korte opzegtermijn loopt u geen enkel financieel risico en kunt u comfortabel rijden in een nieuwe leaseauto, ook in de wachttijd.

Hoe wordt een voorloopauto meestal geregeld?

In de meeste gevallen wordt eerst gekeken naar de auto’s die binnen het wagenpark aanwezig zijn. Heeft een bedrijf nog auto’s beschikbaar die op dat moment niet ingezet worden, dan kunnen deze worden gebruikt als voorloopauto. In veel gevallen zijn er niet zomaar auto’s beschikbaar. Dan wordt vaak gekozen voor een huurauto.

Shortlease is goedkoper dan huren

Een auto huren is behoorlijk prijzig. Shortlease is speciaal bedoeld voor flexibele lease in een periode van 2 maanden tot en met 2 jaar. Wilt u een auto leasen of huren voor een paar maand, dan is een shortlease auto eigenlijk altijd de voordeligste optie.

Bijtelling op uw voorloopauto

Over leaseauto’s die ook privé worden ingezet moet bijtelling worden betaald. Dat geldt natuurlijk ook voor shortlease auto’s. Wanneer een tijdelijke auto nodig is, hoeft echter geen dubbele bijtelling te worden betaald. De bijtelling voor privégebruik van de auto moet worden aangepast voor de betreffende periode. Uw leasemaatschappij kan u hier meer over vertellen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *