Autoboard

Het board met alles over auto’s

Rustig toeren door Berlijn

Rustig toeren door Berlijn

Een citytrip is tegenwoordig erg populair. Men bezoekt allerlei steden, zoals Berlijn of Parijs, en probeert van deze cultuur zo veel mogelijk mee te krijgen. Helaas is het vaak niet mogelijk om alles van de plaats te zien of te bewonderen, zeker niet in dergelijke grote steden. Toch is het wel een goed streven om van je trip het beste te maken en de meeste bezienswaardigheden en culturele activiteiten mee te krijgen. Hoe? Dat lees je hieronder, met enkele tips om een stressvolle reis te voorkomen.

Planning

Je zou er misschien helemaal niet aan willen denken, maar het maken van lijstjes en plannen is een erg goed begin van een zorgeloze vakantie of reis. Het van tevoren inplannen van de activiteiten die je van plan bent te gaan doen scheelt al heel erg veel in stress. Als je namelijk al in Berlijn bent en je moet daar nog uit gaan zoeken wat je wilt doen en waar alles zich bevindt, ben je al gauw een dag kwijt alleen al omdat je nog een planning moet maken. Doe dit dus van tevoren, zodat je goed voorbereid op reis kan gaan. Vaak kan het ook goed helpen om op bijvoorbeeld Google Maps een kijkje te nemen waar de musea en andere belangrijke gebouwen staan die je wilt bezoeken. Dit zorgt ervoor dat je een beeld hebt van de wegen en de omgeving, zodat je beter onthoudt waar je ongeveer moet zijn. Dit scheelt een hoop zoekwerk en rondvragen aan de lokale bewoners.

Eigen interesse

Daarnaast is het erg belangrijk om nauwkeurig te luisteren naar je eigen intuïtie. Dit wil zeggen: doe (bijna) alleen de dingen waar jij je in interesseert. Ga dus niet naar musea als je niet van kunst houdt, maar ga lekker op bezoek bij een aantal cafeetjes of breng een bezoekje aan wat parken. Voor degenen die niet van kunst of natuur houden, ga dan op zoek naar een kartbaan of andere sportieve activiteiten. Luister dus goed naar wat je hart je ingeeft en doe alleen de dingen die je zelf leuk vindt om te doen. Het voelt vaak als een must om de dingen te doen die allerlei reisgidsen en websites aangeven, maar wijk hier gerust van af. Je trip moet namelijk niet als een verplichting aanvoelen.

Locatiegericht

Ook kan het helpen om de verschillende bezoeken te sorteren op locatie. Zo is het bijvoorbeeld praktisch als je voor jezelf een route uitstippelt, zodat je de bezienswaardigheden opeenvolgend een bezoekje kan brengen. Zo loop je niet met een verdwaald hoofd door de straten, zodat je constant op de kaart kijkt om te zien waar je nu eigenlijk bent. Ook val je hierdoor de lokale mensen lastig, omdat je waarschijnlijk continu vraagt waar je heen moet. En dan kan het ook nog lastig zijn als je de Duitse taal niet beheerst. Dan komt een taalcursus van bijvoorbeeld Interlect nog goed van pas. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *