Autoboard

Het board met alles over auto’s

Rijlessen in de regio

Rijlessen in de regio

Als je 16,5 jaar bent, mag je voor het eerst achter het stuur stappen om je eerste rijles te volgen. Dit is voor velen heel spannend, maar ook een enorme leuke uitdaging. Maar waar begin je?

Rijschool uitzoeken

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je rijbewijs halen, een rijschool uitkiezen. Dit is voor velen een enorm lastige keuze, want er is zoveel keus! Vaak kies je een rijschool bij jou uit de buurt. Dit hoeft niet perse in dezelfde stad te zijn als je woonplaats. De meeste rijscholen hebben op hun website een stukje staan in welke steden/dorpen ze rijles geven.

Verschillende pakketten

Bij elke rijschool kan je van te voren kiezen uit een aantal pakketten. Deze pakketten zijn allemaal hetzelfde, behalve het aantal lessen wat je neemt. Een gemiddelde leerling doet er tussen de 35-40 uur over om zijn rijbewijs te halen. Dit staat vaak gelijk aan ongeveer 30-40 lessen. Ook kan je bij sommige rijscholen eerst een startpakket nemen. Binnen dit startpakket kan je een gevoel voor de auto krijgen en kan jouw instructeur een inschatting maken welk pakket ideaal is voor jou. Mocht je minder lessen nodig hebben dan in het pakket zitten, krijg je die rijlessen terugbetaald.

De rijlessen

Zodra je alles hebt uitgezocht, ga je je eerste lessen inplannen. Ik ben zelf woonachtig in Almelo en heb veel positieve verhalen gehoord over Olav Fijen! Daarom heb ik ervoor gekozen om daar mijn rijbewijs te halen! Dit was een goede keuze want ik heb met veel plezier alle rijlessen afgerond en mijn examen in één keer gehaald! Ik heb vanwege mijn woonplaats ook veel in Almelo les gehad. Dit is erg fijn omdat je zo goed je stad vanuit de auto leert kennen. Ook heb ik vaak andere leerlingen opgehaald in andere steden zoals Hengelo en Enschede.

Rijlessen
Een rijles nemen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Tijdens mijn een na laatste rijles had ik bijna een ongeluk, midden in het centrum van Almelo. Dit kwam omdat er een flinke veeg zat op mijn rechterspiegel, daarom kon ik niet het overige verkeer goed zien. Dit kan natuurlijk voorkomen, maar niet tijdens je praktijkexamen. Daarom gaat Olav Fijen samen met de leerling altijd tijdens de laatste les door de wasstraat bij Perfect Carwash! Perfect Carwash heeft een mooie en moderne wasstraat waar de auto weer glimmend uitkomt! Zo zorg je ervoor dat je geen vieze spiegels hebt en ziet jouw auto er schoon uit voor jouw praktijkexamen!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *