Autoboard

Het board met alles over auto’s

Pechhulp voor je auto

Pechhulp voor je auto

Auto’s zijn interessante, maar ook ingewikkelde machines. Over het algemeen werkt een auto gewoon en kan het je van A naar B brengen, maar soms gaat er toch iets fout in de auto waardoor jij pech hebt, je zult dan pechhulp auto moeten inschakelen. Als je pech hebt kunnen er ongelukken gebeuren, daarom is het verstandig om een veilige auto te hebben. Duitse en Zweedse automerken staan er vaak om bekend dat ze veilig zijn. Een voorbeeld hiervan is Renault. Maar wat kost een auto importeren uit Duitsland eigenlijk en wat moet je doen als je autopech hebt? Op deze vragen ga ik je een antwoord geven.

Auto’s importeren

Als je een auto importeert van buiten de EU, dan betaal je 21% belasting, maar als de auto ouder is dan 30 jaar betaal je nog maar 6% belasting. De goedkopere optie is daarom om je auto te importeren van binnen de EU. Een auto importeren uit bijvoorbeeld Duitsland is niet altijd goedkoper dan een auto kopen in Nederland, maar het komt wel met veel voordelen. Het aanbod in Duitsland is veel groter dan in Nederland, Duitse auto’s zitten vrijwel altijd vol opties en ze zijn vaak beter onderhouden. Hoeveel een geïmporteerde auto kost verschilt per auto, maar de kostenposten zijn hetzelfde. De kostenposten waar je rekening mee moet houden zijn: de aankoopprijs, RDW-keuring, transportkosten en de BPM.

pechhulp auto
Er bestaat pechhulp voor als je autopech hebt

Wat als je autopech hebt?

Als je midden op de weg rijdt en je krijgt autopech dan is het eerste wat je moet doen jezelf en de mensen om je heen in veiligheid brengen door de auto te verplaatsen. Je moet de auto zo snel mogelijk en zo veel mogelijk naar rechts verplaatsen het liefst in de berm. Draai vervolgens de wielen naar rechts, zodat hij niet de weg op kan rijden als de remmen het niet meer doen. De volgende stap is om de alarmlichten aan te zetten zodat auto’s om je heen weten dat je autopech hebt en ze daar rekening mee kunnen houden. Als de lichten niet werken zet je een gevarendriehoek neer. Als je medepassagiers hebt laat dan iedereen aan de rechterzijde uitstappen, zodat ze niet op de weg komen te staan als ze uitstappen. Bel vervolgens een bedrijf dat je kan helpen en blijf veilig achter de vangrail of in de berm wachten tot ze komen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *