Autoboard

Het board met alles over auto’s

Opel, het bestaat al eeuwenlang

Opel is een erg bekend autobedrijf dat is opgericht door Adam Opel in 1862. Het autobedrijf is zeer gespecialiseerd in het produceren van veel verschillende auto’s. Na alle jaren zijn de auto’s van Opel nog altijd bekend en geliefd bij veel mensen. In 2011 werd er een peiling gedaan van de hoeveelheid werknemers die Opel in dienst had. Dit kwam uit op 39.958. Al deze werknemers waren verspreid over 10 verschillende fabrieken door heel Europa. Dit maakt Opel één van de grooste autofabrikanten van Duitsland en misschien wel de wereld.

Adam Opel is zijn autobedrijf begonnen in Duitsland zoals erg veel andere autobedrijven. Later werd het autobedrijf dus bekender en de auto’s van Opel kwamen al snel in heel Europa.

Andere voertuigen

Motorfietsen

Naast het produceren van auto’s heeft Opel zich ook verdiept in andere voertuigen. Zo begonnen ze in het jaar 1902 al met het bouwen van motorfietsen. In 1928 stopte het bedrijf hier echter al mee.

Vrachtwagens

Ook heeft het bedrijf zich beziggehouden met het maken van vrachtwagens. Het eerste model kwam uit in 1910. Pas in 1931 begonnen ze met het bouwen van meerdere modellen. Ze stopte met het maken van vrachtwagens in 1975.

Fietsen

Ook heeft het autobedrijf kort gewerkt met fietsen. Deze productie hebben ze verkocht in 1936.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *