Autoboard

Het board met alles over auto’s

Op vakantie met de auto: vermaak de kids

De wintersportperiode is aangebroken. Dat houdt in dat veel gezinnen er weer met hun grote auto erop uittrekken naar de wintersportgebieden. Nederland loopt leeg naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Tsjechië en Duitsland. Heerlijk om op pad te gaan, maar de wat kleinere kinderen vinden het nogal een lange zit om dit vol te houden. Waar moet je mee rekening houden?

Zorg voor genoeg eten in de auto

Wanneer je in de auto stapt, moet je zorgen dat er voldoende eten en drinken in de auto is. Het is een vakantie, dus de kinderen mogen best af en toe wat frisdrank of een snoepje eten. Let wel: frisdrank of ander drinken in de auto kan morsen betekenen. Soms is het verstandig om de auto even langs de kant van de auto te zetten.

Zorg dat de kinderen films kunnen kijken

Een blu-ray dvd kopen is zeker een optie wanneer je op vakantie gaat voor de kinderen. Koop bijvoorbeeld een leuke Disney-film. Hier zijn de kinderen meteen anderhalve uur zoet. Wanneer je echt een lange rit voor de boeg hebt, is een dvd serie kopen ook een optie. Wat je dan krijgt is dat de kinderen meerdere afleveringen van bijvoorbeeld Bassie & Adriaan kijken.

Voldoende stoppen onderweg

Kinderen hebben profijt om onderweg wat vaker te stoppen. Je krijgt dan het voordeel dat ze af en toe nog wat rond kunnen rennen, wat meer moe worden en dat ze dan rustig kunnen slapen op de achterbank.

Dit zijn een aantal tips die je mee kunt nemen wanneer je op vakantie gaat. Geniet ervan! En denk er altijd aan: Doe rustig aan op de weg. Een veilige aankomst is voor iedereen gewenst!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *