Autoboard

Het board met alles over auto’s

Onverzekerd rondrijden? Geen goed idee!

Het navolgende verhaal gaat over een heer met een lopende autoverzekering voor zijn bestelbus. In de veronderstelling dat zijn verzekeringen in orde waren kreeg hij een fikse bekeuring voor onverzekerd rijden. Hij had echter gewoon een polis met een autoverzekering die van kracht was ten tijde van de bekeuring. Hij besloot de boete niet te betalen.

Na enkele maanden was de bekeuring hoog opgelopen en er volgde een dagvaarding. Een telefoontje naar het bedrijf leverde niet veel informatie meer op , hij was gewoon verzekerd.

Ten tijde van het bezoek aan de rechtbank moest de beste man werken in het buitenland en hij vroeg mij of ik voor hem wilde voorkomen hij gaf me een schriftelijke machtiging mee.

De zaal was goed gevuld bij de rechtbank er dienden meer zaken. Toen mijn zaaknummer werd opgeroepen moest ik de machtiging tonen, als bewijsstuk gaf ik ook de polis van de autoverzekering. De rechter vroeg aan de officier of hij dat al gezien had. Na bestudering van de polis vroeg de rechter of ik instemde met seponering van deze bekeuring. Ik knikte en de zaak was afgehandeld. De rechter bedankte me voor mijn komst.

Buiten belde ik de vrouw van mijn kennis die het goede nieuws aan het buitenland doorgaf.

Wat is nu de strekking van dit verhaal?

Het belangrijkste is dat je ten alle tijden een goede verzekering hebt. Het is namelijk in Nederland verplicht om verzekerd te rijden in Nederland. Een autoverzekering is ten allen tijden verplicht. Bij Independent Insurances kan je alle (auto)verzekeringen met elkaar vergelijken.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *