Autoboard

Het board met alles over auto’s

Oldtimer aanschaffen? Waar moet je op letten

Oldtimer aanschaffen? Waar moet je op letten

Altijd al gedroomd van je eigen oldtimer? Voor mannen is het vaak een droom en voor sommigen wordt die droom werkelijkheid. Is dat ook voor jou? Lees dan snel verder, want hieronder wordt uitgelegd waar je allemaal op moet letten als je een oldtimer gaat kopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de eisen die je stelt, hoeveel wegenbelasting je moet betalen en ga zo maar door. Heel veel leesplezier gewenst!

 

Wat is een oldtimer?

 

Simpel gezegd is een oldtimer een auto die al voor langere tijd, meer dan 25 jaar, niet meer geproduceerd wordt. Een oldtimer trekt doorgaans veel bekijks op de weg, omdat het vaak hele leuke, unieke en antieke auto’s zijn die je niet veel meer ziet. De Ford Mustang is voor mannen vaak een jongensdroom. Vaak worden er in Nederland tochten voor eigenaren met oldtimers georganiseerd, zodat iedereen zijn of haar auto kan laten zien en het publiek kan genieten van al het moois.

 

Waarom wil je een oldtimer?

 

Het is belangrijk om, voordat je er daadwerkelijk een koopt, bij jezelf na te gaan waarom je een oldtimer wilt kopen. Wil je zeer regelmatig met de auto rond gaan rijden of wil je de oldtimer voornamelijk in de garage laten staan? Dit is belangrijk, omdat je dan je zoektocht verder kunt specificeren.

Oldtimer aanschaffen? Waar moet je op letten
Een oldtimer aanschaffen is een erg leuke aanschaf natuurlijk, toch is het belangrijk op een aantal zaken kritisch te letten.

Wegenbelasting van een oldtimer

 

De regels voor de wegenbelasting zijn de afgelopen jaren nogal eens veranderd. Heb je een oldtimer uit 1974 tot en met 1987 gekocht? Dan betaal je een maximaal kwarttarief van €122. Is de oldtimer nog ouder en dus van voor 1973? Dan betaal je helemaal geen wegenbelasting.

 

Waar moet je op letten als je een oldtimer koopt?

 

Om het je wat gemakkelijker te maken, vind je hieronder een lijstje met een aantal punten waar je onder andere op moet letten voordat je een oldtimer koopt:

– Controleer de auto op aanwezigheid van roest

– Controleer de banden van de auto: Zijn het bijvoorbeeld banden van hetzelfde merk en hoe is de staat van de wieldoppen?

– Hoe ziet de uitlaat eruit?: Als de binnenkant grijs is, is het oké. Is de binnenkant juist zwart? Dan is het oliegebruik te hoog en dat is niet goed.

– Hoe ziet de binnenkant eruit?: Bekijk goed of de kleding nog in goede staat is.

 

En dan nog een paar laatste tips: Vraag aan de verkoper altijd de papieren van de auto, check die goed en neem iemand mee die veel verstand heeft van oldtimers. Alvast heel veel plezier gewenst met je Ford Mustang of een andere spetterende oldtimer!

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *