Autoboard

Het board met alles over auto’s

Nieuwe Volvo S90

Nieuwe Volvo S90

De Volvo 900 Series, geproduceerd van 1990 tot en met 1998, heeft sinds kort een opvolger: de nieuwe Volvo S90. Dankzij de innovaties die er de voorbije jaren zijn doorgevoerd, is deze wagen een enorm indrukwekkende stap op vlak van performance, dynamiek en verfijning. De wagen won reeds de prijs ‘The production car design of the Year’ in 2015.

Hoe eenvoud mooi kan zijn

De nieuwe Volvo S90 is een klassevolle sedan die sinds 2016 geproduceerd wordt door de Zweedse autofabrikant Volvo. De station wagen variant van de S90 is de Volvo V90. Deze werd 2 maanden na het uitbrengen van de Volvo S90 gelanceerd op de motorshow van Genève. De sedan versie is 4-deurs, de station wagen versie is 5-deurs. Momenteel zijn enkel deze 2 modellen beschikbaar. Volvo licht echter een tip van de sluier door te laten uitschijnen dat er vanaf 2020 nieuwe versies kunnen verschijnen.

Het ontwerp van de Volvo S90 is op zijn minst elegant te noemen en straalt toch luxe uit. De details zijn vrij eenvoudig en natuurlijk en gaan gepaard met precisie. Deze belichaamt een zachte samensmelting van design en luxe. Hoe eenvoudig de details ook mogen zijn of hoe luxueus de wagen ook, je voelt je er comfortabel in.

De S90 is ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen zoals het R-design. Dit design ziet er iets avontuurlijker uit, maar houdt zich aan dezelfde principes van elegantie, design en luxe. Deze wagen is echt een wagen voor mensen die houden van goede prestaties tijdens het rijden.

Technische specificaties van de Volvo S90

De Volvo S90 is verkrijgbaar in zowel diesel- als benzineversie, elk met 4 cilinders. De dieselversie heeft een D5 AWD automaat als motor. De benzineversies gebruiken ofwel een T5 FWD automaat ofwel een T6 AWD automaat.

De dieselmotoren van Volvo hanteren nu Volvo’s nieuwe ‘Power Pulse’ technologie. Deze heeft als doel de ’turbo charger lag’ te elimineren. Bovendien is er ook een i-Art injectiesysteem aanwezig bij deze motoren.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *