Autoboard

Het board met alles over auto’s

Nieuwe Nissan Leaf

Nieuwe Nissan Leaf

De Nissan Leaf is een volledig elektrisch aangedreven wagen die in 2010 is geïntroduceerd en vanaf 2011 ook in Nederland te koop is. De naam Leaf is een afkorting voor Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family Car. Het is een vijfdeurs hatchback die in 2013 een eerste upgrade heeft gekregen. De nadruk ligt hierbij op energiebesparing. Behalve veel aerodynamica is de elektro-motor vernieuwd en zuiniger in gebruik. De aandrijflijn verbeterd, er wordt er meer energie teruggewonnen uit de energie die vrijkomt tijdens het remmen en de interieurverwarming is zuiniger in gebruik. Optioneel is er de optie van een in het dak verwerkte zonnepaneel, om via zonne-energie radio te laten spelen. Het gewicht is met 80 kilo teruggebracht terwijl de bagageruimte juist groter is geworden en nu een inhoud heeft van 370 liter.

Met een volgeladen accu’s van 24 KWH heeft de Nissan Leaf een actieradius tussen de 100 en 160 kilometer. Volgens de Japanse meetmethode is dit na de upgrade en met een 30 kWh accu verhoogt naar een maximum van 220 kilometer. Zijn topsnelheid bedraagt 144 km/h. De auto bezit twee laadpunten om de lithium-ion-accu op te laden. Met de eerste kan je de auto in 8 uur opladen via een normaal stopcontact. Een slim systeem zorgt ervoor dat dit tijdens de nachtelijk daluren kan gebeuren. De tweede lader is bedoeld voor snelladen. In een half uur tijd is de accu voor 80% bijgevuld.

De Nissan LEAF heeft slechts een bijtelling van 4% en valt hierdoor in het laagste tarief. Dit maakt de wagen geschikt voor de meeste ritten van en naar het werk, zeker als de wagen daar ook over een oplaadpunt beschikt. De wagen is standaard van een navigatiesysteem met speciale aandacht voor de landelijke oplaadpunten. Ook beschikt het over een achteruitrijcamera en een bluetooth carkit. In februari 2016 heeft de wagen een vanaf prijs van € 24.835.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *