Autoboard

Het board met alles over auto’s

Nieuwe auto kopen: eigen vermogen of lease?

Nieuwe auto kopen: eigen vermogen of lease?

Voor veel mensen vandaag de dag een moeilijke keuze bij de aanschaf van een nieuwe auto; ga ik de auto leasen of zelfstandig aanschaffen? Tegenwoordig zitten er zoveel voordelen aan het leasen van een auto dat het bijna niet meer aantrekkelijk is om een auto volledig zelf te financieren, toch kijken wij van Autoboard daar anders tegenaan, we zullen u uitleggen waarom.

Eigendom

Tegenwoordig kun je al leasen vanaf 200 euro per maand, dat is voor vrijwel alle mensen te overzien voor het bezitten van een auto. Hierdoor is het leasen van een auto explosief gestegen de afgelopen jaren, echter zijn er toch nog wel een aantal nadelen bij het leasen van een auto die de leasemaatschappijen niet aandachtig belichten met het oog op eigen belang. Het is namelijk wel zo dat wanneer je een auto leaset er helemaal niets van jezelf bij zit, daarmee is de auto nog steeds eigendom van de lease maatschappij. Natuurlijk zijn er ook voordelen op korte termijn, denk bijvoorbeeld aan de eventuele reparaties die inbegrepen zitten bij de leaseprijs, maar dat zal echter nauwelijks voorkomen bij nieuwe auto’s. Je betaald dus altijd relatief gezien teveel. Nu is het natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om een gloednieuwe auto aan te schaffen, echter is er wel een optie om een lening af te sluiten voor de aanschaf van een nieuwe auto. Tegenwoordig zijn de rentepercentages ook niet heel hoog meer waardoor dit ook een hele interessante optie wordt. Op lange termijn zouden wij dit adviseren, je kunt er dan na enkele jaren natuurlijk onverwachte reparatiekosten bij krijgen maar een auto heeft altijd een restwaarde (tegenwoordig wordt deze steeds hoger). Wanneer je een auto in de lease rijdt zal de restwaarde voor de maatschappij zijn!

Tweedehands auto aanschaffen
Een laatste optie is nog om een auto tweedehands aan te schaffen, echter ben je daar helemaal onzeker van de kwaliteit van de auto die je aanschaft. Je weet niet wat de vorige eigenaar met de auto gedaan heeft en garantie is er zeker niet bij deze optie.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *