Autoboard

Het board met alles over auto’s

Met pech langs de weg staan

Als vrachtwagenchauffeur maak je behoorlijk wat kilometers op jaarbasis. Dan komt het wel eens voor dat je met pech langs de weg komt te staan. Zeer vervelend. Zeker wanneer je in meerdere landen op pad bent. Onlangs kwam ik dus met pech langs de weg te staan in het buitenland. In Duitsland en België kan ik me redelijk verstaanbaar maken, maar mijn Spaans is niet zo best. Laat ik nu net in Spanje met pannen komen te staan.

De wegenwacht in Spanje

Mijn werkgever heeft ervoor gezorgd dat wij door heel Europa service hebben. Ik belde daarom ook naar de zaak om te laten weten wat er aan de hand was. Het koelvervoer wat ik bij me had, werd niet meer gekoeld. Hier kwam ik achter nadat de radiator van de auto niet meer optimaal werkte. Ik kreeg het namelijk steeds warmer in de auto, en de airconditioning werkte ook niet meer goed.

Zodoende kwam er een man langs van de Spaanse ANWB. Ik geprobeerd uit te leggen in het Engels wat er aan de hand was. Wat ik al vermoedde was dat het te maken had met mijn radiator. De Spaanse ANWB legde mij uit dat ik enkele dagen zoet was, omdat de radiator vervangen moest worden, maar daarnaast ook een koelwagen ombouw moest plaatsvinden. Er bleek hier namelijk ook een lek in te zitten.

Prima service door de wegenwacht in Spanje

Mijn werkgever zorgde ervoor dat ik een aantal nachten in een hotel in Spanje kon overnachten. De Spaanse wegenwacht bracht mijn wagen naar een erkende autogarage. Hier werd de radiator vervangen en de koelwagen omgebouwd. Ik kon met een gerust hart verder op pad. Gelukkig was het gekoelde vlees niet bedorven!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *