Autoboard

Het board met alles over auto’s

Meer oplaadpunten elektrische auto’s

Nog nergens in Nederland kun je een elektrische auto echt snel opladen. Daar gaat echter verandering in komen. Het Nederlandse bedrijf FastNed houdt zich bezig met de ontwikkeling hiervan. Er komen steeds meer snellaadstationds langs de Nederlandse wegen.

Het neerzetten van deze stations gaat steeds sneller. Iedere week komt er een nieuwe bij. Dit volgt zich in hoog tempo op. Eind dit jaar moet de landelijke dekking in zicht zijn. Alle elektrische auto’s kunnen zich dan probleemloos voortzetten door het Nederlandse wegennet.

Herkenbaar

De snellaadpunten zijn zeer herkenbaar. De snellaadstations zijn te herkennen aan de grote gele bogen en een batterij zonnepanelen die als dak worden gebruikt.

FastNed werd nog niet zo lang geleden opgericht en is nog steeds een klein bedrijf. Echter zijn er grootse plannen. Het hele land zal gaan veranderen namelijk. FastNed wil binnen een aantal jaar naar de 200 snellaadstations.

De verwachting is dat straks niemand het meer heeft over ‘normale’ auto’s. Maar dat heel het land, of liever heel de wereld in de ban is van de elektrische auto’s.

Voor deze klus is een grote investering nodig. Die werd deels bereikt door naar de beurs te gaan. Maar het bedrijf is er nog lang niet. Er zijn nog genoeg miljoenen nodig voor deze klus.

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *