Autoboard

Het board met alles over auto’s

Leasetrends die we kunnen verwachten in 2021

Leasetrends die we kunnen verwachten in 2021

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht betekent dit ook dat er weer nieuwe ontwikkelingen staan te wachten in de lease trends! Elektrische voertuigen zijn bijvoorbeeld nog altijd een enorme trend in deze markt. Elektrisch leasen wordt daarnaast dit jaar weer aantrekkelijker gemaakt door een nog lagere bijtelling. Daarnaast is er in dit jaar nog steeds veel te merken van het coronavirus, wat ook weer invloed heeft op de keuze voor leaseauto’s. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen in leaseauto’s en wat deze betekenen? Je lees er meer over in deze blog.

Coronacrisis

Doordat het coronavirus nog steeds op grote schaal aanwezig is zien we ontwikkelingen van vorig jaar ook nu weer terugkomen. Zo is het aantal nieuw geregistreerde auto’s afgelopen jaar flink afgenomen. In plaats van nieuwe auto’s zien we dat mensen op grotere schaal kiezen voor occasions, ook wanneer mensen leasen. Met leasen hoef je namelijk niet een grote som geld in een keer te betalen, wat een groot voordeel heeft in tijden van onzekerheid. Daarnaast is als gevolg van het coronavirus de hoeveelheid woon-werkverkeer natuurlijk ook erg gedaald. Dit zorgt er dan weer voor dat in 2021 mogelijk minder uitgegeven zal gaan worden aan onderhoud. Bovendien is er door de vermindering van woon-werkverkeer een vermindering te zien in het aantal zakelijke leasecontracten dat wordt afgesloten.

elektrisch leasen
Lease jij al een elektrische auto?

Elektrisch leasen

In 2020 was er een vermindering te zien in het aantal lease contracten voor zakelijke auto’s ten opzichte van het jaar ervoor. Ook dit lijkt het gevolg te zijn van het coronavirus, omdat mensen nu vaker kiezen voor een occasion. In 2021 wordt verwacht dat het aantal lease auto’s dat zakelijk rijdt weer zal toenemen. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingen in de zakelijke automarkt, waardoor deze auto’s steeds langer kunnen rijden en korter hoeven te worden opgeladen. Dit zorgt mogelijk weer voor een toename van de elektrische variant.

Occasions

Terwijl de elektrische auto afgelopen jaar minder in trek is geweest, is het aantal auto’s dat de weg op gaat door middel van occasion leasen juist gestegen. De maandelijkse bijdrage voor deze auto’s ligt namelijk een stuk lager. Overigens stijgt dit jaar de bijtelling voor elektrische auto’s waardoor deze mogelijk komend jaar weer populariteit zal winnen boven de occasions.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *