Autoboard

Het board met alles over auto’s

Je kan ook een elektrische fiets op afbetaling kopen

Je kan ook een elektrische fiets op afbetaling kopen

Voor mensen die geen grote bedragen kunnen uitgeven aan een e-bike, is er de handige optie om de elektrische fiets op afbetaling te kopen. Een e-bike is een flinke investering waar je soms duizenden euro’s aan kwijt bent en dat heeft niet iedereen zomaar liggen. Toch is een e-bike wel een goede investering en een duurzame investering, omdat het voor de kleinere afstanden een uitstekend alternatief is voor de auto. Wil je dat bedrag liever gespreid en in normale hoeveelheden betalen, dan is een elektrische fiets op afbetaling een uitkomst voor jou. Uiteindelijk is de fiets toch van jou en vermijd je een grote betaling.

Een elektrische fiets op afbetaling, let hier op

Er zijn wel enkele zaken waarop je goed moet letten als je een elektrische fiets op afbetaling koopt. Het is allereerst belangrijk dat je ervoor zorgt dat de maandelijkse termijnen haalbaar zijn voor jou. Je wilt je niet elke maand hoeven afvragen waar dat geld vandaan moet komen. Ook het rentepercentage is belangrijk. Bij sommige fietsenhandelaars kun je een elektrische fiets op afbetaling kopen met 0% rente, maar bij anderen is dat niet zo. Het zou jammer zijn als je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan eigenlijk nodig was geweest. En lees als laatste de voorwaarden ook goed door. Sommige kredietverstrekkers lenen je niet meer dan 2000 euro terwijl anderen meer dan 5000 euro lenen.

fietsen
Fietsen zijn functioneel op verschillende vlakken

 

Een fiets uitkiezen

Als je ervoor zorgt dat je jezelf niet in financiële problemen brengt als je een elektrische fiets op afbetaling koopt, dan is dat een uitstekende manier om toch duurzamer te kunnen reizen. Je laat de auto veel vaker staan omdat een afstandje van 10 tot 15 kilometer ook prima op de elektrische fiets te doen is. Er zijn zelfs extra snelle elektrische fietsen waarmee je 45 kilometer per uur gaat. Is het tijd om een e-bike uit te kiezen, let dan op de volgende punten.

  • Het soort e-bike

Er zijn e-bikes voor in de stad, voor buiten de stad en op natuurwegen. Er zijn lichtgewicht elektrische fietsen, elektrische vouwfietsen, elektrische bakfietsen en elektrische fietsen met extra dikke banden. Zorg ervoor dat de elektrische fiets die je op afbetaling koopt aansluit bij wat jij ermee wilt doen.

  • De accu

Hoe hoger de capaciteit van de accu, hoe meer kilometers je ermee kunt rijden voordat deze moet worden opgeladen. Ben je van plan lange afstanden te gaan rijden met je e-bike, dan is een grotere accu wel verstandig.

VanSprint – Dé e-bike specialist!

  • De plek van de motor

Er zijn drie verschillende mogelijkheden voor de plek van de motor. Deze kan aan het voorwiel geplaatst zijn, aan het achterwiel of in het midden bij de trapas. Over het algemeen rijden fietsen met een motor in het midden of aan het achterwiel comfortabeler. Dat komt doordat die situaties het meest natuurlijk voelen. Houd er wel rekening mee dat je elektrische fiets op afbetaling goedkoper is als je voor een motor in het voorwiel kiest.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *