Autoboard

Het board met alles over auto’s

Is een wasstraat slecht voor je auto?

Is een wasstraat slecht voor je auto?

In principe is een wasstraat niet slecht voor je auto. Er zijn natuurlijk wasstraten waarvan de borstels niet met een vaste regelmaat worden nagekeken en vervangen, maar als je een goed gekwalificeerde wasstraat hebt, hoef je voor een beschadiging niet bang te zijn. Zij die je, tegen betaling, gebruik laten van de wasstraat willen niet de klachten horen dat je auto beschadigd is. Daarom zullen zij er alles aan doen om dat te voorkomen.

Verschillen

Er zitten wel verschillen bij de wasstraten onderling.

Zo kun je een wasstraat hebben waarbij je eerst zelf je auto wast door zeep te gebruiken met eventueel een borstel die er aanwezig is. Wanneer je hem dan zelf goed hebt gewassen kan je hem door middel van een hoge druk spuit afspuiten.

Laat uw auto wassen in een wasstraat
U kunt uw auto ook door de wasstraat rijden. Zo kunt u zelf in de auto blijven zitten.

Je kan ook een wasstraat nemen waarbij, voordat je de wasstraat in gaat, je auto eerst gewassen wordt door een persoon van de zaak. Hij zet alle belangrijke delen in de voorwas en wanneer hij dan klaar is, zet je de auto op een loopband en de auto, waarin je zit, gaat door de wasstraat. Dan zal hij eerst worden gewassen door de automatische borstels en daarna afgespoeld. Vervolgens kan hij ook aan de onderzijde worden gewassen en in de was worden gezet. Aan het eind van de rit zal hij worden gedroogd zodat hij weer blinkend uit de wasstraat komt. Het is een handige manier van autowassen waarbij je zeker weet dat alle onderdelen een goede beurt krijgen. Je kunt een dergelijke wasbeurt laten doen voor een paar euro tot ruim 10 euro. Dat is afhankelijk van dat wat je wilt laten doen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *