Autoboard

Het board met alles over auto’s

In vijf stappen de voor jou beste brommerverzekering afsluiten

In vijf stappen de voor jou beste brommerverzekering afsluiten

Iedereen die de keuze heeft gemaakt om een brommer te kopen zal meer dan waarschijnlijk meteen ook een brommerverzekering willen afsluiten. Dat is het gevolg van het feit dat je altijd over minstens een WA-verzekering moet beschikken wanneer je met je brommer de openbare weg op wil in Nederland. Alleen wanneer je de brommer uitsluitend gaat gebruiken om mee rond te rijden op privé terrein is dit iets waar je geen aandacht aan dient te schenken. Wil jij wel ook op de weg kunnen rijden en wil je daarom dan ook graag een interessante verzekering voor je brommer kunnen afsluiten? Ontdek dan hieronder hoe je in vijf stappen de beste brommerverzekering kan afsluiten!

Stap 1: Bedenk aan welke dekkingen je behoeften hebt

De eerste stap is meteen een zeer belangrijke. Je moet voor het verzekeren van je brommer namelijk altijd even grondig nadenken aan welke dekkingen je precies behoeften hebt. Het gebeurt in de praktijk zeer vaak dat mensen die hun brommer willen laten verzekeren hiervoor automatisch kijken in de richting van de meest complete optie die er bestaat. Dat is ergens wel een beetje normaal, maar eigenlijk is dat lang niet altijd interessant. Er zijn in grote lijnen twee factoren die een grote invloed hebben op wat voor jou de interessantste brommerverzekering is. Het gaat hierbij om:

  1. De waarde waar je brommer over beschikt; 
  2. Hoeveel je er precies mee gaat rijden. 

Het afsluiten van een allrisk brommerverzekering zorgt er natuurlijk voor dat je kan rekenen op de meest optimale dekkingen. Ongeacht welke situatie of welk schadegeval er zich met andere woorden voor zal doen, je bent altijd op de best mogelijke manier verzekerd. Dit gezegd hebbende komt deze zekerheid ook met een bepaalde prijs… en net daar knelt het schoentje. Wanneer je hebt gekozen voor een goedkope, tweedehandse brommer zal de premie wellicht helemaal niet opwegen tegen de mogelijke compensatie die je vanuit de verzekeraar kan ontvangen bij een schadegeval. Het afsluiten van een gewone WA-verzekering of een WA+ beperkt casco is dan ook wellicht interessanter. 

Stap 2: Vergelijk de verschillende brommerverzekeringen

De tweede stap ligt eigenlijk een beetje in het verlengde van de eerste. Nadat je voor jezelf hebt bepaald welke dekkingen je nodig hebt zal je immers natuurlijk even de verschillende brommerverzekeringen op de markt tegenover elkaar willen afwegen. Wanneer je dat gaat doen zal je tot de conclusie komen dat er in grote lijnen drie verschillende opties bestaan, namelijk:

  1. De standaard WA-scooterverzekering (die ook verplicht is); 
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering of de allrisk.

Wanneer je een vergelijking gaat uitvoeren moet je daarbij aandacht besteden aan twee factoren. In eerste instantie zijn er uiteraard de dekkingen, maar wat verder ook te denken van de te betalen verzekeringspremie? Niet alleen moet deze voor jou betaalbaar zijn, daarnaast spreekt het voor zich dat de kosten ook moeten opwegen tegen het voordeel dat je met de verzekering kan behalen. Wanneer je hier rekening mee houdt zal je uiteindelijk kiezen voor een prima brommerverzekering.

verzekering voor je scooter
Sluit eenvoudig een scooterverzekering af

Stap 3: Vraag ook een offerte bij je vaste verzekeraar

Het uitvoeren van een vergelijking tussen de verschillende brommerverzekeringen van de diverse verzekeraars die op de markt zijn terug te vinden is zeer belangrijk. Er is echter meer. Voor heel wat mensen die hun brommer willen laten verzekeren geldt namelijk dat ze bij hun vaste verzekeraar reeds over één of meerdere andere verzekeringen ook beschikken. Wanneer dat het geval is bestaat de kans dat je aanspraak zal kunnen maken op een zogenaamde bundelkorting. Een dergelijke korting is ongelofelijk interessant omdat ze je niet alleen maar een financieel voordeel kan opleveren op je nieuwe brommerverzekering, maar ook op je andere verzekeringen. Het mag dan ook duidelijk zijn, het is zeker altijd een goed idee om ook even een offerte aan te vragen bij je vaste verzekeraar wanneer je graag je gloednieuwe brommer verzekeren gaat.

Stap 4: Besteed aandacht aan het eigen risico van je verzekering

Eén van de kenmerken van een brommerverzekering waar vaak door potentiële verzekeringnemers de minste aandacht aan wordt besteed is het zogenaamde eigen risico. Standaard is het zo dat het eigen risico vrij gematigd wordt bepaald door een verzekeraar. Dit betekent dat ze een beetje de kerk in het midden houdt tussen een hoog eigen risico en een te hoge verzekeringspremie. Als verzekeringnemer heb je echter altijd de mogelijkheid om deze te laten aanpassen wanneer je dat wenst. Daarbij moet je natuurlijk wel rekening houden met bepaalde limieten. 

Voor heel wat verzekeringnemers geldt dat ze zich afvragen waarom ze er nu bereidwillig voor zouden moeten kiezen om hun eigen risico te laten verhogen. Het antwoord op deze vraag is nochtans vrij eenvoudig. Het verhogen van dit eigen risico kan er immers in de praktijk voor zorgen dat je de periodieke verzekeringspremie van je brommerverzekering kan drukken. In het bijzonder voor voorzichtige chauffeurs evenals voor mensen die eigenlijk vrij weinig met hun brommer rijden kan dit een uitstekende manier zijn om de kosten nog wat meer te drukken.

Stap 5: Sluit de gewenste brommerverzekering af

De vijfde en laatste stap heeft natuurlijk betrekking tot het daadwerkelijk afsluiten van de brommerverzekering van je keuze. Daarbij is er nog een zeer belangrijk aandachtspunt waar je aandacht aan moet besteden. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die hun brommerverzekering hebben gevonden door middel van een vergelijking die ze hebben uitgevoerd. Het is namelijk zo dat de aangegeven premies in die vergelijking mogelijks ook rekening houdt met tijdelijke aanbiedingen. Op zich is dat geen probleem, maar je moet hier wel even extra bij stil blijven staan. 

Het is immers één ding om te weten wat de gekozen brommerverzekering kost tijdens de periode van de aanbieding, maar wat wanneer deze promotieperiode is afgelopen? Welke premie zal je dan moeten betalen? Uiteindelijk is het deze premie die je moet gaan afwegen tegenover de concurrentie. Hoe dan ook, heb je de vijf verschillende stappen zoals aangegeven op deze pagina voor het afsluiten van een verzekering voor je brommer doorlopen? Dan zal je meer dan waarschijnlijk de voor jou beste verzekering kunnen afsluiten!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *