Autoboard

Het board met alles over auto’s

Hoe stap ik over van autoverzekering?

In dit artikel gaan we dieper in op het afsluiten van een autoverzekering. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om te besparen. Een autoverzekering is iets wat de meeste mensen veel geld kost. Daarom is het heel verstandig om op je autoverzekering te besparen. Via independent.nl kun je bijvoorbeeld je autoverzekering vergelijken. Wel zijn er een aantal dingen die je in moet vullen om te vergelijken, en wat dingen waar je rekening mee dient te houden. Wij vertellen je het…

Wat je in moet invullen op de website..

De eerste stap wat je moet invullen is het kenteken. Uiteraard weet je deze, en kun je deze gewoon noteren.
Het tweede wat je vaak moet invullen is de postcode waarin je woont. Op basis hiervan kunnen de verzekeringen uit de buurt aan je getoond worden.
Het derde is je geboortedatum die je moet invullen.
En als laatste moet je het aantal jaren opgeven dat je schadevrij hebt gereden. Schadevrije jaren geven je namelijk flink wat korting op je premie. Je bouwt alleen schadevrije jaren op als je je eigen auto op jouw eigen naam hebt geregistreerd. Elk jaar dat je geen schade claimt, bouw je 1 schadevrij jaar op. Elke keer dat je wel een schade claimt die jouw schuld is, verlies je 4 of meer jaren. Zo kan je dus zelfs een negatief aantal schadevrije jaren hebben.

Hopelijk heb je nu een beter idee gekregen hoe je een verzekering kan afsluiten voor je auto. Doorloop de stappen, en vraag de verzekering aan. Mocht je vragen hebben? Reageer dan gerust op dit blogartikel.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *