Autoboard

Het board met alles over auto’s

Hoe maak je jouw auto klaar voor de winter?

Hoe maak je jouw auto klaar voor de winter?

De winter komt er weer aan en dat betekent dat de auto weer winterklaar gemaakt moet worden. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe auto gekocht bij https://www.a-point.nl/ dan is het belangrijk om niet stil te zitten en direct aan de slag te gaan. Door een juiste voorbereiding kun je in de strenge winter zonder al teveel problemen wegrijden.

Voorkom irritatie en tijdsverlies

Niets is vervelender dan wanneer je in de ochtend net iets te laat wakker wordt en je vervolgens ziet dat het de hele nacht heeft gevroren. Voordat de auto dan helemaal klaar is om te gaan rijden ben je al snel tien minuten verder. Een goede voorbereiding kan ervoor zorgen dat je geen tijd verliest en irritatie hebt. Denk hierbij aan de ruitenvloeistof te vervangen voor een antivries variant of het plaatsen van een speciale bescherming voor de voorruit zodat er niet gekrabd hoeft te worden.

Wat kun je doen als de auto toch bevroren is?

Had je niet verwacht dat het plotseling zou gaan vriezen en is daardoor nu de auto bevroren? Je wilt dan natuurlijk nog steeds graag zo snel mogelijk weg, hierbij kan het verstandig zijn om de ruitontdooier te pakken en samen met een plastic ijskrabber de vorst weg te halen. Daarnaast is het ook belangrijk om sneeuw weg te vegen van de auto voordat je gaat rijden. Als je eenmaal in de auto zit is het ook een optie om de motor alvast te laten draaien zodat sommige onderdelen van de auto sneller kunnen ontdooien.

auto in winterse omstandigheden
Is jouw auto al klaar voor de winter?

Een goede grip bij winterse omstandigheden

Wanneer je op wintersport gaat met de auto of gewoon veel kilometers gaat afleggen in de winter, dan is het hebben van een goede grip ontzettend belangrijk. Hierdoor kun je altijd veilig en met een goede grip de weg over. Om deze goede grip te verkrijgen dien je winterbanden aan te schaffen. Hierdoor zal je niet snel voor verrassingen komen te staan wanneer de winterse omstandigheden worden getrotseerd.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *