Autoboard

Het board met alles over auto’s

Hoe kun je zelf de remblokken van je motorfiets vervangen

Hoe kun je zelf de remblokken van je motorfiets vervangen

Als je een motorfiets hebt krijg je er waarschijnlijk veel mee te maken, versleten remblokken. Wat je kan doen is naar de dealer gaan om het te vervangen, maar je kan het ook zelf doen. Daarnaast bespaar je een hoop geld uit en kan je het klusje karen binnen 15 minuten. Het vervangen van je remblokken hoeft niet moeilijk te zijn. De boodschap luidt dan ook, zelf doen. In dit artikel een aantal tips hoe je remblokken voor je motor vervangt en hoe je er aan begint. Voor dit voorbeeld zijn de remblokken van een voorrem van een Transalp motor gebruikt.

  1. Draai ten eerste de bevestigingsbouten van het remblok los. Zodra alles los is draai de bouten terug waar ze horen. Dan hoef je later niet te zoeken waar alles hoort en waar de bouten voor dienen.
  2. De aansluitbouten van de remblokhouders kan je losdraaien met een schroevendraaier.
  3. Je kan de versleten remblokken nu makkelijk eruit halen.
  4. Draai de kap van het remvloeistofreservoir los en haal er met een spuit van vloeistof uit.
  5. Duw nu de zuigers van het remblok naar achter toe. Let wel op het remvloeistofpeil, die zal snel stijgen in het reservoir.
  6. Nu kan je de nieuwe remblokken plaatsen met het frictiemateriaal naar binnen. Smeer wat kopervet op het remblok die tegen de zuigers aankomen. Dit zorgt er mede voor dat de nieuwe remblokken niet gaan piepen.
  7. Doe de remblokhouders door de bevestigingsgaten van de remblokken en draai ze met een inbussleutel opnieuw aan. Ook hier belangrijk dat je ze goed insmeert met kopervet.
  8. Het afsluitbuitje goed vastschroeven
  9. Duw kalm de remklauw terug op de schijf en schroef de bevestigingsbouten weer vast aan het voorvork. Ook hier insmeren met kopervet.
  10. Pomp een aantal keren met de rem, en sluit het remvloeistofreservoir weer af (kijk goed of het remvloeistofpeil goed is).

Volg alle 10 stappen om de remblokken voor je motor met succes binnen een paar tellen te vervangen.

motor
Een motor met goede remblokken

Online motorfiets onderdelen bestellen

Voordat je zelf aan de slag kunt met het vervangen van de remblokken van je motor is het uiteraard van belang om de juiste remblokken aan te schaffen. Bij Boonstra Parts, dé grootste motorfiets onderdelen leverancier van Europa, vind je een ruim aanbod remblokken van allerlei merken.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *