Autoboard

Het board met alles over auto’s

Het uitvoeren van een kenteken controle

Het uitvoeren van een kenteken controle

Het kentekenregister van RDW, heeft alle gegevens van de voertuigen die er in Nederland rijden. Deze gegevens zijn actueel, maar ook de historische gegevens van de eigenaren en de voertuiggegevens worden bijgehouden. Het gaat dan om de gegevens van de afgelopen 9 jaar terug. Deze gegevens worden vooral bijgehouden voor de kenteken check. Deze kan je om de zoveel tijd uitvoeren. Maar je kunt deze gegevens ook gebruiken als je bijvoorbeeld je vrijwaringsbewijs kwijt bent of als de verzekering een overzicht nodig heeft van de kenteken nummers die op je naam staan.

Bij zo een kenteken check heb je alleen het kenteken nummer nodig. De niet-privacygevoelige gegevens over het voertuig kunnen gratis opgevraagd worden. Met de RDW dienst kun je een overzicht van het voertuig opvragen en daarvoor heb je alleen het kentekennummer nodig. Zo kan je zien hoe vaak het voertuig is verkocht, hoeveel eigenaren het hebben over gekocht.

Ook bij overlijden van een eigenaar van een voertuig kan je de gegevens van het voertuig en de eigenaar inkijken. Je hebt wel een bewijs van relatie met de overledene nodig. Je kan dan een schriftelijk verzoek van inzage indienen. Maar deze type inzage en aanvraag zijn niet gratis, dus let daar wel op.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *