Autoboard

Het board met alles over auto’s

Het nut van een koerier

Het nut van een koerier

Een koerier brengt voor jou je documenten of pakketjes van het ene punt naar het andere. Grotere zendingen kan een koerier ook voor jou behandelen, maar dan komt heel duur te staan, dus daarvoor ben je beter af bij een transportbedrijf.

Hoe werkt een koerier?

Je kan een offerte vragen waarbij je het gewicht, de afmetingen, het ophaal- en afleveradres, de ophaal- en aflevertijd en de aard van de goederen vermeldt. Je krijgt een prijsvoorstel. Vind je dit OK, dan kan je gaan boeken. Veel koeriers werken al via internet zodat je online een vervoer kan regelen. Na de ophaling kan je, opnieuw via internet, je pakket gaan volgen totdat het afgeleverd is. Dit noemt men een tracking-systeem.

Hoe zoek je een goede koerier?

Zoals bij veel zaken kan je via internet gaan zoeken. Of je kan ook beroep doen op de ervaringen van kennissen of je werkgever die al met een koerier gewerkt hebben. Een goeie koerier zal stipt zijn in ophaal en levering. Hij zal een degelijk trackingsysteem hebben. Qua prijzen liggen de meeste koeriers in dezelfde lijn; ze hebben namelijk teveel concurrentie. Uitproberen en vergelijken is hier de boodschap.

Wat is het nut van een koerier?

Jij kan natuurlijk zelf je documenten of pakket gaan afleveren waar je het wil. Maar dat is niet altijd handig, zeker niet bij lange afstanden. Daarom is een koerier van Milatrans heel nuttig. Heel dringende zendingen zal hij bij jou komen ophalen en rechtstreeks bij de ontvanger leveren. Dit is een vrij dure zaak. Is het minder dringend, dan verzamelt hij een aantal zendingen die dezelfde richting uit moeten en levert ze bij de diverse bestemmelingen af. Dit maakt dat hij aan scherpe prijzen kan werken.

Samengevat kunnen we stellen dat een koerier dat gedeelte van jouw werk overneemt waarin hij gespecialiseerd is. Op die manier kan jij je tijd besteden aan dingen waar jij dan weer goed in bent. We mogen het een win-win situatie noemen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *