Autoboard

Het board met alles over auto’s

Het betalen van een verkeersboete

Tegenwoordig zijn de boetes die uit het verkeer voortkomen niet misselijk. Mocht je in de auto zitten, en je bent aan het bellen kan je een boete van zo’n €230 verwachten, exclusief administratiekosten. In dit artikel lichten we toe hoe een boete in zijn werk gaat, en hoe die verwerkt wordt.

Het betalen van een verkeersboete

We gaan even een voorbeeld uitwerken. Stel u ontvangt een boete omdat u niet handsfree belt. Dan zijn dit hele dure centen. Ten eerste: u bent €230 kwijt, daarnaast had u dit geld ook kunnen besteden aan een handsfree set in uw auto. Daarnaast heeft u terwijl u niet handsfree belde, een boete ontvangen omdat u te hard reed. Na een lichte snelheidsovertreding – vaak wordt u geflitst – krijgt u een beschikking van het Centraal Justitieel Incassobureau. Hierin staat vermeld de hoogte van de boete en voor welk termijn de boete voldaan moet zijn.

Het niet betalen van de boete

Kunt u de boete niet betalen? Dan kan er een probleem ontstaan. Allereerst wordt de boete verhoogd, en daarna wordt het bedrag verdubbeld. het CJIB zal een deurwaarder inschakelen om de verkeersboete alsnog te incasseren. Naast de kosten van de verkeersboete rekent het CJIB overigens ook nog €7 administratiekosten.

Niet eens zijn met de boete

Vindt u dat u onterecht een verkeersboete hebt ontvangen? Dan kunt u bezwaar maken. U kunt tot 6 weken na het ontvangen van de boete een bezwaarsbrief schrijven waarom u het niet eens bent met de boete. In afwachting van de brief kan de boete worden kwijtgescholden.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *