Autoboard

Het board met alles over auto’s

Het besparen op een autoverzekering

Het besparen op een autoverzekering

Wanneer u een autoverzekering gaat afsluiten krijgt u te maken met een hoop kosten. Zo is de maandelijkse premie zeer hoog, maar zult u in veel gevallen ook nog een aardig bedrag aan eigen risico moeten betalen. In dit artikel zullen wij u op de hoogte brengen van de aandachtspunten bij de aanschaf van een autoverzekering, zodat u de financieel best mogelijke deal eruit haalt!

Verschillende aanbieders

Eenmaal een auto aangeschaft? Dan moet u nu natuurlijk nadenken over het type verzekering en de aanbieders die deze dienst aanbieden. Er zijn tegenwoordig drie typen verzekeringen; de Allrisk verzekering, de WA plus diefstal verzekering en de WA verzekering. Afhankelijk van het type auto en de aanschafwaarde kunt u hier een geschikte verzekering bij zoeken.

Ook raden wij u aan om verstandig en met de nodige kennis de verschillende aanbieders in kaart te brengen. De prijzen bij de aanbieders liggen nogal eens uit elkaar en u kunt dit gemakkelijk op internet doen bij de verschillende vergelijk sites. Het berekenen van een autoverzekering is in deze gevallen dus zeer verstandig.

Het vergelijken is dan ook zeker een punt om mee te nemen in het afsluiten van een verzekering. Bij de eerste aanschaf kan het zo zijn dat aanbieder A in het jaar de goedkoopste aanbieder was, maar dat een jaar later aanbieder B goedkoper is. Daarom moet u elk jaar de aanbieders met elkaar vergelijken om zo tot een financieel zo aantrekkelijk mogelijke deal te komen.

Neem slimme beslissingen

Wanneer u schade aan uw auto heeft is het verstandig om in sommige gevallen deze uit eigen zak te betalen. Heeft u niks gedeclareerd? Dan zult u allereerst eigen risico moeten betalen. Dit is een veel gevallen een paar honderd euro en daarom in sommige gevallen verstandig om de kosten uit eigen portemonnee te betalen. Hiervoor kunt u het eigen risico en het uit te keren geld door de verzekering, bewaren voor grote en/of dure schade.

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *