Autoboard

Het board met alles over auto’s

Help, krassen na mijn carwash!

Help, krassen na mijn carwash!

Het is een heel vervelende situatie die iedereen kan overkomen: nadat je betaalt voor een carwash, ontdek je dat de ruitenwissers krassen hebben achtergelaten op je voorruit. Stel je voor, op een zondagnamiddag ga je onbezorgd je auto wassen in je carwash. Maar wanneer je eenmaal achter het stuur zit, merk je ineens op dat er verschillende krassen op je voorruit gegrift zijn. Wat moet je doen?

Controleren op schade

Er zijn verschillende aspecten die je je in deze situatie moet afvragen. De eerste vraag die zich hier stelt, is wanneer je de krassen ontdekt hebt. Is dit in de carwash zelf, onderweg naar huis of de dag nadien? Je moet namelijk kunnen bewijzen dat de krassen door de carwash veroorzaakt werden. Indien je het pas enkele uren later opmerkt en de carwash ontkent dat zij het veroorzaakt hebben, kan je moeilijk bewijzen dat de krassen door hen werden toegebracht. Wanneer je de krassen integendeel al ziet in de carwash zelf, dan kunnen ze moeilijk betwisten dat zij aan de oorzaak lagen. Daarom is het zeer belangrijk om meteen na de carwash je auto te controleren op enige schade.

Carwash
De traditionele autowasstraat

Schadevergoeding

Heb je de schade in de carwash zelf opgemerkt? Spreek dan de carwash-bediende aan en vraag een schadevergoeding. De carwash zal de kosten van de schade die ze aanbrachten moeten vergoeden. Zij zijn hiertegen verzekerd, dus dan komt er een derde partij bij kijken: de verzekering van de carwash. Zorg er zeker voor dat je bewijs hebt: maak meteen foto’s van de schade en neem contactgegevens van zowel de carwash als hun verzekeraar op. Als slachtoffer heb je de keuze tegen wie je jou richt: je kan de schadevergoeding eisen van de carwash of het onmiddellijk aan de verzekeraar vragen. Ook indien de krassen veroorzaakt werden door een werktuig, is de carwash aansprakelijk.

Zorg er ten slotte vooral voor dat je beleefd blijft, dit is een vervelende situatie voor iedereen. Als partijen elkaar met wederzijds respect behandelen, lost een conflict zich twee keer zo snel op!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *