Autoboard

Het board met alles over auto’s

Fietsendrager kopen

Fietsendrager kopen

Nederland behoort tot de landen waar de meeste mensen op de fiets stappen. Het gehele land is gebouwd voor fietsers, met langs bijna elke autoweg ook een fietspad. Je kan de fiets gebruiken voor korte ritjes, maar ook steeds meer mensen nemen de fiets om te recreëren en maken lange fietstochten. Maar wat als je in de randstad woont en je wilt een fietstocht maken over de Gelderse heide? Dan neem je de auto om ernaar toe te rijden. Dan is het handig als je een fietsendrager op je auto hebt, zodat je je fiets(en) mee kan nemen.

Fietsendrager kopen
Fietsen op de mooiste plaatsen kan met een fietsendrager

Waar moet je op letten?

Voordat je een fietsendrager gaat kopen, moet je wel op een aantal zaken letten:

Aantal fietsen

Ga eerst na, hoeveel fietsen er op de fietsendrager plaats kunnen nemen. De meeste fietsendragers kunnen twee of drie fietsen dragen, maar er zijn ook dragers voor maar één fiets.

Bevestiging

De bevestiging van de fiets(en) aan de drager kan per type fietsendrager verschillen. Er zijn dragers waarbij het frame van de fiets gebruikt wordt om de fiets te bevestigen, maar er zijn ook dragers, waarbij de fiets aan de voorvork of het verbindingsstuk tussen trapper en trapas wordt bevestigd.

Traditionele of elektrische fiets?

De traditionele fiets past over het algemeen op iedere fietsendrager. Wil je een mountainbike vervoeren, dan moet je rekening houden dat je een ATB wielgoot op je drager installeert, aangezien deze fietsen brede banden hebben. Niet elke fietsendrager kan een elektrische fiets vervoeren, aangezien elektrische fietsen aanzienlijk zwaarder zijn. Vooral als je van plan bent om twee elektrische fietsen te vervoeren, moet je daar zeker rekening mee houden bij de aanschaf van een fietsendrager.

Laadvermogen

In dus het geval van elektrische fietsen dien je te letten op het laadvermogen. Je moet een zwaardere fietsendrager aanschaffen bij het vervoer voor elektrische fietsen of fietsen met extra zware accessoires.

Inklapbaar of kantelbaar

Een kantelbare fietsendrager is handig als je bij de achterklep van je auto moet zijn, dan kantel je de fietsendrager makkelijk weg. Een inklapbare drager is handig, als je ruimte wilt besparen. Je kan hem na gebruik gewoon in de kast opbergen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *