Autoboard

Het board met alles over auto’s

Elektrische auto ook echt groen?

De elektrische auto doet steeds meer zijn intrede in het Nederlandse autolandschap. Auto’s worden ook steeds schoner. Dit dankzij onder andere de katalysator en het roetfilter. Toch is de productie van CO2 door een auto niet voorkombaar. Zelfs de allerzuinigste en schoonste auto produceert CO2.

CO2

CO2 wordt ook wel kooldioxide genoemd. De kooldioxide zorgt voor het broeikaseffect. Dit draagt mee aan de opwarming van de aarde, waardoor er verschuivingen van de klimaten ontstaan.

Er bestaan tegenwoordig 100% volledig hybride auto’s. De lijn van Tesla is bijvoorbeeld 100% elektrisch. Toch betekent dat niet meteen dat de auto helemaal klimaatneutraal is. De energie waarop de elektrische energie is opgewekt, is hiervan afhankelijk. Om een voorbeeld te noemen: zonne-energie is veel klimaatvriendelijker dan een kolencentrale.

Tegenwoordig zie je ook steeds meer elektrische oplaadpunten op parkeerplaatsen. Zo ook bijvoorbeeld bij de McDonalds. Het restaurant is behoorlijk hard aan de weg te timmeren om een groener en gezonder imago te creëren. Daar horen natuurlijk ook meer parkeerplaatsen met oplaadpunten erbij.

 Belastingdienst

Zodra je een auto koopt die hybride is, hoef je minder wegenbelasting te betalen, en is je netto bijtelling een stuk lager dan wanneer je een auto koopt die niet hybride is. Tel uit je winst: een gezonder klimaat wil iedereen, toch?

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *