Autoboard

Het board met alles over auto’s

Een sportauto kopen

Een sportauto kopen

Als we aan sportauto’s denken, dan komen er al snel beelden op van ronkende Ferrari’s en bulderende Lamborghini’s. Ja ook hele leuke sportauto’s, maar met een behoorlijk prijskaartje en dus maar weggelegd voor een zeer beperkt aantal mensen. Voor de meesten van ons, zijn dit gewoon auto’s om van te dromen en eens een keertje op één of andere autobeurs te bezichtigen. Maar zou een sportauto nu realiteit kunnen worden voor ons ‘gewone’ mensen? Ja dat kan. Er zijn best wel wat automerken die een sportauto uitgebracht hebben, waar je met net zoveel plezier in rijdt als iemand met een Ferrari, alleen vele malen goedkoper. We zetten hier enkele sportauto’s op een rijtje:

Porsche Cayman

Voor als je toch iets meer te besteden hebt, kan je misschien de duurste sportauto uit dit overzicht aanschaffen. Met een prijskaartje van ruim € 55.000,- toch nog een stuk goedkoper dan een Ferrari. De Porsche Cayman heeft een vermogen van 300 pk en gaat van 0 naar 100 km/u in 5,1 seconden. De maximumsnelheid van deze Porsche is 275 km/u, maar met een CO² emissie van 168 g/km niet de meest schoonste sportauto.

Een sportauto kopen
De duurste sportauto is wel de Porsche Cayman

Lotus Elise Sport

Deze Lotus is voorzien van een 1.6 Toyota motor met 217 pk. Hij is met 845 kg vederlicht, waardoor deze motor optimaal tot zijn recht kan komen. In 4,2 seconden, snelt de Lotus naar de 100 km/u. Met 149 gram CO² uitstoot per kilometer is de motor redelijk schoon te noemen. Nadeel van de Lotus is de ruimte, ben je dus lang, dan is deze auto niet geschikt voor jou. De prijs hangt rond de € 43.000,-

Nissan 370Z Coupe

Dit is een indrukwekkende sportauto. Niet alleen het uiterlijk, maar ook motorisch is deze Nissan een krachtpatser. Er ligt in deze auto een 3.7 liter V6 motor met 328 pk. De ophanging bestaat uit extra lichtgewicht materiaal, zodat je optimaal van de snelheid kan genieten. Deze Nissan moet rond de € 39.000,- kosten.

Mercedes SLK Roadster

Met deze Mercedes kan je racen, maar als je de kap eraf haalt ook heerlijk toeren in deze cabrio. De kap kan je in 20 seconden elektrisch laten openen. De Mercedes heeft een automatische transmissie en een vermogen van 422 pk. Maar met een CO² uitstoot van 195 g/km niet echt heel erg schoon. De Mercedes SLK Roadster moet € 35.000,- kosten.

Audi TT Coupe

De Audi TT is al ruim 20 jaar op de markt, maar heeft wel regelmatig een update gehad. De huidige motor heeft 180 pk, waar hij in 5,3 seconden mee naar de 100 km/u rijdt. De topsnelheid bedraagt 250 km/u. De Audi TT is één van de weinige sportwagens met een heuse achterbank. Hij kost € 34.200,-.

Fiat 124 Spider

Deze Fiat is voorzien van een 1.4 liter motor van 170 pk. Met een maximale snelheid van 270 km/u behaal de 100 km/u in 6,8 seconden. Hij is ook beschikbaar als een cabrio, maar komt verder een beetje gewoontjes over. De prijs: € 33.000,-

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *