Autoboard

Het board met alles over auto’s

Een koerier inschakelen

Een koerier inschakelen

Koerier is in principe een heel oud beroep. Rond 2400 voor Christus maakte men al gebruik van koeriers. Een koerier wordt al heel lang gebruikt om producten bij de juiste persoon af te leveren. In vroeger tijden was er nog geen postbezorging zoals we nu momenteel kennen. De postbezorging wordt de laatste jaren steeds minder. Er worden steeds minder brieven verstuurd. Tegenwoordig worden de berichten vaak per email verzonden. Daarom bezorgt de post niet meer op alle dagen van de week de brievenpost aan huis. Er is al een dag uitgevallen.

Koeriersdienst
De laatste jaren wordt er steeds vaker van een koerier gebruik gemaakt. Het is een persoon die uit naam van de opdrachtgever een pakket zal bezorgen. Hij zorgt ervoor dat alle soorten producten worden afgeleverd. Er zijn veel mogelijkheden om een pakket te laten bezorgen. Je hebt de keus welk vervoersbedrijf je wilt inschakelen om het pakket te laten bezorgen, maar ook de snelheid waarmee dat moet gebeuren. Er zijn producten die aan bederf onderhevig zijn dus moeten deze snel vervoerd worden. Ook zijn er soms producten die op een afgesproken tijdstip moeten worden afgeleverd. Je kunt zelfs de mogelijk hebben dat je precies kunt zien waar het pakket op een bepaald tijdstip is. Nu zit aan alles een prijskaartje. Het is daarom verstandig om de kosten voor het afleveren van de producten goed te vergelijken met elkaar. Doordat er veel afleveringsdiensten zijn beconcurreren ze elkaar waarvan je dus gebruik kunt maken. Je kunt ook vaak kiezen of je het product per auto, boot, trein of vliegtuig wilt laten vervoeren.

Expresse systeem
Bij de expresse dienst worden de producten via een bepaald systeem vervoerd. Hierbij berust alles op de overslag. De producten gaan hierbij eerst naar een centrale opslagplaats. De goederen worden hierbij tijdens de nachtelijke uren gesorteerd. Daarna gaan de producten naar de overslagplaats in de regio. Vanaf dat punt worden de producten naar de klant vervoerd. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om je product te vervoeren en vaak kun je het via internet volgen waar je product op een bepaald ogenblik is. Dat wordt gedaan met de track en tracé code. Je moet voor wat de kosten betreft ervan uitgaan dat hoe sneller het moet gebeuren hoe duurder het wordt.

Er zijn nog meer mogelijkheden waarmee je je product kunt laten bezorgen. Je hebt ook nog de taxikoerier. Van deze manier wordt vooral gebruik gemaakt indien het product met spoed moet worden afgeleverd. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een onderdeel van een machine dat in een bedrijf is stuk gegaan. Omdat de machine weer zo snel mogelijk moet kunnen draaien, wordt dan het product met een taxi naar de plaats van bestemming gebracht. Het is geen goedkope manier om een product te vervoeren maar stilstand van een machine in een bedrijf kost vaak veel meer. Daarom moet het zo snel mogelijk verholpen worden.

Voordat je een product naar het buitenland verstuurd is het verstandig eerst verschillende vervoersbedrijven onderling te vergelijken. Er kunnen behoorlijke prijsverschillen zijn. Ga er op de eerste plaats van uit dat het duurder wordt als het snel vervoerd moet worden. Dat geldt zowel voor het binnen- als buitenland.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *