Autoboard

Het board met alles over auto’s

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een autoverzekering. Welke wagen wil je inschrijven, hoelang heb je een rijbewijs, welke verzekering kies je voor je auto?

Gegevens over auto’s en polishouders

Een autoverzekering begint meestal met het tekenen van een profiel van de auto en de bestuurder van de auto. Zitten er bijvoorbeeld nog extra opties in de auto, is de auto nieuw of gebruikt? Verzamel ook gegevens van chauffeurs (polishouders). Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van de bestuurder en het aantal jaren dat de bestuurder in het bezit is van een rijbewijs. De verzekeringsmaatschappij houdt ook rekening met het aantal ongevallen dat de bestuurder in de afgelopen vijf jaar heeft meegemaakt en de verzekeringnemer moet hiervoor een schadeattest voor kunnen leggen.

Verzekering voor je auto
Op zoek naar een passende autoverzekering?

Verschillende dekking

Er zijn drie verschillende soorten verzekeringen waaruit de verzekeringnemer kan kiezen. De eerste, verplichte verzekering is een BA. De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering verzekert elke bestuurder tegen schade aan derden (zowel materiële als fysieke schade). Er is ook een kleine of mini omnium verzekering. Deze verzekering vergoedt niet alleen schade aan derden, maar ook schade aan uw eigen auto veroorzaakt door derden. Ten slotte hebben we ook een full omniumverzekering om elke vorm van schade te vergoeden. Zowel de schade die u aanricht aan een auto van een derde als de schade die u aan uw eigen auto aanricht. Wanneer u net uw wagen aangekocht heeft kiest u best voor een BA-verzekering. Naarmate u uw wagen langer in uw bezit hebt kan u best opteren voor een omnium verzekering. Maar dit wordt u meestal geadviseerd door verzekeraars.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *