Autoboard

Het board met alles over auto’s

Een auto invoeren, hoe werkt dat eigenlijk?

Een auto invoeren, hoe werkt dat eigenlijk?

Veel mensen kiezen ervoor om wanneer ze een nieuwe auto willen aanschaffen, deze te importeren uit het buitenland. Dit kost in veel gevallen aardig wat moeite, werk, maar vooral ook tijd. Het is niet even snel gedaan, maar vaak als je de auto die je wilt eenmaal hebt geïmporteerd dan heb je ook wat. Er komt een proces bij kijken bij het importeren van een auto, maar het brengt ook diverse voordelen met zich mee. Verder zijn er ook verschillende landen waar vanuit de auto’s worden geïmporteerd.

Voordelen auto invoeren

Het importeren, oftewel een auto invoeren van een tweedehands auto vanuit het buitenland brengt verschillende voordelen met zich mee. Om te beginnen met je vaak een stuk goedkoper uit. De prijzen in sommige landen liggen wat betreft de auto’s simpelweg een stuk lager, waardoor je voordeliger een tweedehands auto kunt kopen. Ook is het zo dat er vaak in het buitenland meerdere van dezelfde auto zijn, ook meer dan in Nederland. Ook dit kan leiden tot een lagere prijs. Verder heb je in andere landen vaak ook meer opties en kun je je droomauto in veel gevallen makkelijker vinden. Tevens is het vaak zo dat bepaalde auto’s in het buitenland een stuk minder kilometers op de teller hebben en ook minder gebruikerssporen hebben. Deze zijn dan ook in een betere toestand dan de Nederlandse auto’s.

auto importeren
Hoe werkt het om een auto te importeren?

Populaire landen auto invoeren

Er zijn diverse landen waarvandaan er veel auto’s naar Nederland worden ingevoerd. Deze invoeringen vinden soms plaats door particulieren, die simpelweg een auto willen hebben en deze voordeliger in het buitenland kunnen aanschaffen, maar auto’s worden ook veel door autohandelaren geïmporteerd om door te verkopen. Allebei deze situaties komen met name veel voor met Duitse auto’s. Verder is ook Frankrijk een land waar vandaan met enige regelmaat auto’s worden geïmporteerd. Ook Italië is een land waar vandaan auto’s ingevoerd worden in Nederland.

Het proces bij een auto importeren

Wanneer je een auto gaat invoeren vanuit het buitenland komt er een proces bij kijken dat je zo goed mogelijk moet afronden. Nadat je de auto grondig hebt bekeken en ook hebt gekocht, dien je de auto naar Nederland te brengen. In Nederland moet deze auto RDW gekeurd worden. Als dit is gebeurt moet ook het gedeelte met de BPM worden geregeld. Een van de laatste stappen is het verkrijgen van een Nederlandse kenteken. Na deze stap kun je de weg op met de auto.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *