Autoboard

Het board met alles over auto’s

Duurzaam de weg op

Duurzaam de weg op

In de wereld van tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk gespreksonderwerp geworden. Het is tijd dat iedereen zich bewust wordt van de ecologische voetafdruk die wij als mensheid achterlaten op deze wereld. Toch kunnen we niet zonder onze auto’s. De auto blijft een onmisbaar vervoersmiddel, ook in deze tijd. Gelukkig zijn er manieren om onderweg ook duurzaam te zijn.

duurzaam de weg op
Tips om duurzaam de weg op te gaan

Tips om duurzaam te zijn

Duurzaam de weg op, het klinkt een stuk moeilijker dan het eigenlijk is. Zo zijn er een flink aantal tips beschikbaar die ook jou zullen helpen duurzamer te zijn op de weg.

  • Zuinig rijden

De eerste tip is meteen de meest belangrijke. Zorg ervoor dat je zuinig rijdt en je bent al een heel eind op weg. Langzaam optrekken en op tijd doorschakelen naar de volgende versnelling zorgen ervoor dat je veel minder brandstof verbruikt en dus duurzamer bent. Daarnaast is het belangrijk dat je banden altijd goed op spanning zijn, hierdoor zul je ook zuiniger rijden.

  • Rustig rijden

Ook dit is een hele belangrijke tip. Als jij graag met 130 over de snelweg rijdt zul je niet erg duurzaam bezig zijn. Probeer een constante snelheid aan te houden en rij rustig. Dit zal je zeker helpen om duurzamer de weg op te gaan.

  • Vermijd files

Probeer om zoveel mogelijk buiten de spits de weg op te gaan. Het is algemeen bekend dat filerijden slecht is voor het milieu. Dus wil jij duurzaam de weg op? Vermijd de spits en vermijd de files.

Pak ook eens de fiets

De allerbeste manier om duurzaam de weg op te gaan is de fiets. Als je de auto laat staan verbruik je helemaal geen brandstof, alleen een beetje zweet. Fietsen is niet alleen duurzamer dan de auto, het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Wat wil je nog meer?

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *