Autoboard

Het board met alles over auto’s

Dit is belangrijk als je een auto naar de garage brengt

Dit is belangrijk als je een auto naar de garage brengt

Niks is belangrijker dan het periodiek en vakkundig laten onderhouden van je auto. Door je prachtwagen vaak naar de garage te brengen kunnen onnodige extra onderhoudskosten worden voorkomen. Er zijn heel veel verschillende garages, maar welke garage is nou het beste voor jouw auto? In dit artikel geven we je een aantal tips om een vakkundige garage uit te zoeken.

Wat is de uitstraling van het bedrijf

Vaak kun je de vakkundigheid van een bedrijf vrij makkelijk van de gevel aflezen. Is het een rommeltje en valt de verf bijna van het pand af, dan is het over het algemeen geen goed idee om je auto daar te laten onderhouden. Over het algemeen nemen dit soort bedrijven het niet te nauw met de regels en doen ze aan “schijn onderhoud”. Ze gaan een keer met een lap over de motor heen en factureren hiervoor al snel € 100.

autogarage
Auto naar de garage. Waar moet je op letten?

Maken ze gebruik van werk en plankaarten

Het is goed om eens na te vragen of het bedrijf gebruik maakt van registratiemethoden waarmee ze kunnen zien wanneer de laatste onderhoudsbeurt is gedaan. Goede bedrijven zullen bijvoorbeeld kettingformulieren bestellen, zo kunnen ze makkelijk formulieren printen waarop ze in de toekomst terug kunnen zien wat voor onderhoud ze precies hebben gedaan.

Hoe ziet de werkplaats eruit

Het is ook geen gek idee om eens even in de werkplaats te gluren. De werkplek van een bedrijf zegt ook indirect wat over de netheid van werken. Is het een zootje en liggen overal onderdelen? Dan wordt er vaak ook niet zo secuur gewerkt. Je moet er toch niet aan denken dat ze bij onderhoud aan je wielen of motor vergeten de bouten er weer in te draaien. Vooral bij auto’s heb je veel verschillende maten en is het belangrijk dat je weet waar de bouten en moeren vandaan kwamen.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *