Autoboard

Het board met alles over auto’s

De voordelen van private lease

De voordelen van private lease

Vind je het tijd voor een nieuwe auto, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dat financieel aan gaat pakken? Een auto huren, kopen of private leasen? Er zijn zoveel opties, welke is voor jou het beste? Elke manier heeft natuurlijk zo zijn eigen voor- en nadelen. Veel mensen weten niet precies wat private lease inhoudt en de voordelen zijn al helemaal onbekend. Wij zetten de voordelen van private lease voor je op een rijtje.

Wat is private lease?

Private lease van een auto klinkt haast te mooi om waar te zijn. Je betaalt een vast bedrag per maand en rijdt daarvoor een splinternieuwe auto naar keuze. Het maandbedrag hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk van welke auto je kiest, maar ook van de duur van het contract dat je afsluit of het aantal kilometers dat je kunt rijden. Daarnaast kunnen zaken als verzekeringen, wegenbelasting en reparatie en onderhoud ook mee worden genomen in de deal. Je hoeft dus geen onverwachte grote uitgaven meer te verwachten, je weet elke maand exact wat je kosten zullen zijn. Bovendien hoef je niet diep in de buidel te tasten om een nieuwe auto aan te schaffen, maar heb je voor datzelfde maandbedrag gelijk een nieuwe auto op de stoep staan. Tijd dus om de beste private lease deal te vinden.

Voordelen private lease
Voordelen private lease

Private lease voor jou

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen welke auto je wilt rijden. Als je altijd in je eentje van en naar kantoor rijdt, heb je minder ruimte dan wanneer je een heel gezin vervoert. Bovendien is de brandstof voor je nieuwe bolide een belangrijk punt om rekening mee te houden. Wil je een bezinemotor, een diesel of kies je een van de nieuwe technieken als hybride-aandrijving of een elektrische auto? Heb je deze basale zaken besloten, dan is het tijd om naar de opties te kijken. De loopduur van het contract kun je zelf bepalen, de maandlasten stijgen of dalen al naar gelang de contractduur. Datzelfde geldt voor het aantal kilometers. Opties die je af kunt sluiten zijn:

  • Reparatie en onderhoud;
  • Verzekeringen;
  • Belasting;
  • Schadeherstel;
  • Pechhulp;
  • Afleverings- en afschrijvingskosten.

Hoe meer posten je afgedekt wilt hebben, hoe hoger je maandbedrag wordt. In ruil daarvoor krijg jij meer zekerheid over je uitgaven.

Dus ondanks dat private lease misschien bijna te mooi klinkt om waar te zijn, is het toch echt een geweldige keus voor wie van mooie auto’s houdt en zekerheid in de portemonnee belangrijk vindt.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *