Autoboard

Het board met alles over auto’s

De rijzende jonge ster

Max Verstappen is met zijn 17 jarige leeftijd de jongste ster in de Formule 1. Hij mag nog niet op de openbare weg rijden, maar wel elke twee weken zijn opwachting maken in de belangrijkste raceklasse van de wereld. Hij begint al vanaf kleins af aan met racen. Uiteraard heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd van zijn vader Jos. Papa Verstappen was zelf ook ooit actief in de Formule 1. Hopelijk kan zoon Max de uitslagen van zijn vader nog een stukje overtreffen. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen. Desalniettemin is het nog altijd Jos Verstappen die het record van meeste Grand Prix starts en WK punten in handen heeft, een record wat zomaar binnen de familie blijft als Max Verstappen zijn vader in de komende jaren kan overtreffen.

Goede kritieken

Max Verstappen heeft in de eerste races van het seizoen laten zien dat hij uit het juiste racehout gesneden in. Meteen probeerde hij zich te meten met de besten van de wereld en was tijdens sommige races zelfs de smaakmaker van het weekend. Hij deed dit door agressief en toch bekeken te rijden. Hopelijk kan hij deze lijn in de rest van het seizoen doortrekken. Hij kan in ieder geval rekenen op positieve geluiden, waaronder onder meer de grote namen bij de topteams.

Toekomst

Zelf heeft Max aangegeven zeker nog een extra jaar bij zijn team Torro Rosso te willen blijven om nog veel dingen bij te leren. Voor de verdere toekomst zou hij zomaar eens bij een topteam terecht kunnen komen. Waar hij nu weleens de smaakmaker van het weekend is, kan hij dan weleens de smaakmaker en superster van de Formule 1 worden.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *